GPS Quiz från Stortorget genom del av Ekoparken i Hallsberg

Uppdaterades: 21 juni 2020

GPS Quiz fungerar som en tipspromenad men i stället för lappar med frågor så hittar du frågorna i din smarta telefon. Frågorna dyker upp i telefonen när du kommer nära platsen för för någon av frågorna. Den första frågan hittar du i södra änden av Stortorget. Följande frågor visas på en satellitbild i din telefon. För att kunna delta behövs en smart telefon med abonnemang för surf. Nedan finner du instruktioner för hur och var du hittar frågorna.

För att du ska kunna hitta tipspromenaden måste telefonens platstjänst (GPS) vara aktiverad.

Du hittar GPS Quiz i din webbläsare (Safari i Iphone och Chrome, Samsung Internet eller någon annan läsare i Doro, Samsung och andra Android-telefoner).
Gå till play.gpsquiz.com för att starta. Om du får fråga om att tillåta tillgång till plats så svarar du Tillåt .

Ta dig ner till södra änden av Stortorget. Om du har platstjänsten aktiverad och är vid södra ändan av Stortorget så ska du se texten "Vill du spela tipsrundan SPF Seniorerna Hallsberg?"
Om du inte är på rätt plats ser du inte tipsrundan. Flytta dig då lite tills du ser den. 

 Peka på "Spela den här tipsrundan" så visas information om tipsrundan. .
Peka på "Spela den här tipsrundan" en gång till. Du får då upp en ruta där lagets namn ska skrivas . Ett lag som kan bestå av 1 - 4 personer. Använd namn på någon av deltagarna (för och efternamn) så ni går att identifiera vid prisutdelning. Peka på "Börja spela" för att börja med frågorna .

Om du är nära första frågan så kommer den upp på skärmen . Välj ett av alternativen genom att peka på det du tror är rätt. Peka sedan på "Skicka svar".

Om du inte är tillräckligt nära första frågan så visas en satellitbild där alla frågor är markerade. En gul fyrkant visar din position och när den kommer tillräckligt nära en fråga så visas frågan med svarsalternativen.

OBS! Ibland kan det ta lite tid innan platstjänsten hittar din position så stå stilla en stund tills den gula fyrkanten stabiliserats på din position.

Så fort en fråga är besvarad försvinner den från skärmen.
Du kan förstora eller förminska bilden genom att placera tummen och pekfingret på skärmen. Om du drar isär fingrarna så förstoras bilden. Dra ihop för att förminska.
Genom att dra med ett finger över bilden så flyttar du området du ser.

För att en fråga ska dyka upp måste den gula fyrkanten vara inom den grå ringen runt frågenumret.

När du besvarat den första frågan beger du dig till Coop där fråga 2 finns utanför entrén. Fråga 3 finns vid Fredrikssons färg. Fortsätt och följ frågorna på skärmen.

Enklast är att ta frågorna i tur och ordning men det går att ta dem i valfri ordning.

När du besvarat alla 14 frågorna kommer en utslagsfråga där du ska gissa antalet medlemmar i vår förening den 1:a juni 2020.

Systemet kommer ihåg dina svar så länge du inte väljer att avbryta tipspromenaden. Alternativen Avbryt och Avsluta kommer fram om man pekar på de tre vita strecken nere till höger.

Det går alltså att återuppta om man inte vill gå hela sträckan på en gång.

Lycka till!

Publicerades: 07 juni 2020 Uppdaterades: 21 juni 2020