Välkommen till SPF Seniorerna Moringen Nynäshamn

    Läs Mer

    Vi önskar alla våra medlemmar en varm och skön sommar med dessa underbara Ljumma ljusa sommarkvällar

    Ordföranden har ordet

    Läs mer

Sommar 2020

SPF SENIORERNA MORINGEN vill på detta sätta önska alla våra medlemmar en skön och vilsam sommar.

I Coronatider...

Coronaviruset vänder upp och ner på det mesta, inte bara för oss i föreningen, utan i hela Sverige, Europa och i hela världen. Det är oroande och vi ska vara mycket varsamma och lyssna in all den information som länkas ut både via radio/Tv/media.

Valberedningens förslag till ny styrelse

Valberedningen, som består av Per-Olow Danielsson, Inga Burebo-Karlsson och Inez Granström har lämnat följande förslag till styrelse för verksamhetsåret 2020.

Studiecirkel på Biblioteket mm

Inbjudan till aktiviteter för anhöriga och andra intresserade

Årsmöte onsdagen den 19 februari 2020

Styrelsen för SPF Seniorerna Moringen i Nynäshamn Hälsar Dig varmt välkommen till Årsmötet onsdagen den 19 februari 2020, Kl 13.30 i Konstpoolen, Vikingavägen 39, Nynäshamn.

IVO:s granskning visar på stora skillnader mellan kommuner

Nästan hälften av Sveriges alla dödsfall med covid-19 under första halvåret har skett på äldreboenden. IVO:s granskning visar dock på stora skillnader i hur kommunerna drabbats. SPF Seniorerna kommer följa IVO:s fortsatta tillsyn och granskning för att identifiera behov av förändringar och utkräva ansvar.

Debattartikel om systemfelen i äldrevården

– Mantrat under coronapandemin, ”att skydda de äldre”, har ingen täckning i delar av dagens äldreomsorg, eftersom långvariga och djupgående brister gör just detta svårt, skriver Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna och Gösta Bucht, sakkunnig vård och omsorg SPF Seniorerna i en debattartikel i Dagens Medicin.

Skriv under vårt upprop för äldreomsorgen

Ingen kan längre blunda för verkligheten och det omfattande förändringsbehov som finns i äldreomsorgen. Med Coronapandemin har de brister vi länge påtalat blivit än tydligare och fått oerhörda konsekvenser. Skriv under vårt äldreomsorgsupprop och hjälp oss att sätta högre tryck på politiker i kommuner, regioner, riksdag och regering.

Öppet brev till regeringen och dess samarbetspartier

– Förstår regeringen överhuvudtaget vidden och djupet av de insatser som redan görs av pensionärsorganisationerna? Skriver Eva Eriksson SPF Seniorerna, Berit Bölander SKPF Pensionärerna och Christina Tallberg PRO, i ett öppet brev till statsminister Stefan Löfven, vice statsminister Isabella Lövin, Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och Centerpartiets vice partiledare Anders W Johnsson.

Gösta Bucht: SKR missar att problematisera

Gösta Bucht, SPF Seniorernas sakkunnige i vård- och omsorgsfrågor, menar att SKR i sin nya rapport om äldreomsorgen glömmer bort en del avgörande problem, som den medicinska kompetensen.

Min dotter skulle ta illa upp

Han tycker att jag tar för stor hänsyn till min 42-åriga dotter och att vi har rätt att vara lyckliga, men tänk om hon bryter med mig?

Vi som älskade varandra…

Vad händer med styvfamiljen när föräldrarna åldras? Det har forskarna Torbjörn Bildtgård och Peter Öberg tittat på.

Enkelt och gott i sommar

Kyckling- och bönbiffar med hemgjorda bröd och härliga tillbehör. Sommarmaten ska vara enkel, snabb och fräsch. Och förstås väldigt god!

”Tragiskt att det ska krävas en pandemi”

De sköraste skulle skyddas. Men istället inträffade katastrof efter katastrof på landets äldreboenden.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund