Valberedningens förslag till ny styrelse

Valberedningen, som består av Per-Olow Danielsson, Inga Burebo-Karlsson och Inez Granström har lämnat följande förslag till styrelse för verksamhetsåret 2020.

Studiecirkel på Biblioteket mm

Inbjudan till aktiviteter för anhöriga och andra intresserade

Årsmöte onsdagen den 19 februari 2020

Styrelsen för SPF Seniorerna Moringen i Nynäshamn Hälsar Dig varmt välkommen till Årsmötet onsdagen den 19 februari 2020, Kl 13.30 i Konstpoolen, Vikingavägen 39, Nynäshamn.

Gott Nytt År!

SPF Seniorerna Moringen, Nynäshamn ber att få tillönska alla sina medlemmar ett Gott Nytt 2020 och hoppas att vi kommer att ses mycket under det kommande året.

Måndagspromenaderna startar igen!

Måndag 13 januari kl. 10.00 träffas vi på Alkärrsplan för att återuppta våra promenader. Välkomna!

Pensionspolitik med riksdagsledamöter

I dag besöktes SPF Seniorerna av Moderaterna i riksdagens socialförsäkringsutskott. På dagordningen stod pensioner och pensionspolitik. SPF Seniorerna upprepade sitt krav på att pensionssystemet i sin helhet ska ses över och manade till öppenhet om förändringar av det.

Eva Eriksson medverkade i Kontantupprorets seminarium i riksdagen

– För tre månader sedan beslutade riksdagen att tillgången till kontanter ska säkras. Men samtidigt minskar möjligheten att faktiskt använda dem eftersom fler och fler affärer, caféer och restauranger blir kontantlösa. Alla kan eller vill inte betala med kort eller andra digitala lösningar, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Glädjande att riksdagen beslutat om ytterligare 2,5 miljarder till välfärden

Det gläder mig att riksdagen i dag beslutat om ytterligare 2,5 miljarder för att stärka välfärden i kommuner och regioner. Tillskottet är behövligt, inte minst för äldreomsorgen. Men dagens tillskott är samtidigt en tillfällig satsning som är långt ifrån tillräcklig för att lösa äldreomsorgens akuta situation.

Så mycket krymper inkomsten vid snabbt uttag av pensionen

En hygglig tjänstepension kan innebära all skillnad i världen för din inkomst som pensionär. Nio av tio svenskar har denna pensionsdel som ökat i betydelse de senaste åren. Valet av hur man tar ut tjänstepensionen påverkar den sammanlagda inkomsten med tiotusentals kronor över tid, visar en ny undersökning. – Ett livsvarigt uttag är ett bättre val för merparten människor enligt våra beräkningar, säger Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna.

Moderna läkemedel – men inte för alla

Personer som är 80 år eller äldre får i lägre grad tillgång till de nyaste läkemedlen vid behandling av förmaksflimmer för att förebygga stroke. Det visar en rapport från SPF Seniorerna som publiceras i dag.

Ta blodtrycket med ro!

Frågan är om inte människors oro för sitt blodtryck bidrar till både högre blodtryck och ökad sjukdomskänsla, skriver Seniorens expert.

Lär dig bli digital

SVTs nya satsning Seniorsurfarna ska lära seniorer bli mer digitala. Marianne Mörck är en av fyra kändisar som lär sig finesser i sina smartphones.

De fick vara testgrupp åt ”Seniorsurfarna”

Några medlemmar i SPF-föreningen Syrenen i Sandviken åkte till Stockholm för att vara kontrollgrupp när man skulle spela in Seniorsurfarna.

Laga nåt busenkelt

Att variera vardagsmaten är lättare sagt än gjort. Här är några recept som är både goda och lätta att laga.

Fick rätt mot kommunen – slipper höjd hyra

När taket för bostadstillägg höjdes, höjde Forshaga kommun hyran med lika mycket. 80-åriga Stig Bokvist överklagade. Nu har han fått rätt.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund