Bokcirkel

Höstterminen 2021 läser vi boken "Lejonet från Zagros" skriven av Lena Matthijs. Händelsen utspelar sig i Ulricehamnstrakten. Läs mer nedan!

Bokcirkeln "Lejonet från Zagros".

Vi träffas 23 september, 21 oktober, 18 november och 9 december 2021.
Anmälan senast 10 september 2021 till Ann-Christin Johansson, som är vår studieledare, på telefon 070 455 38 37.
Plats: Träffpunkt Simonsland. Tidpunkt: 10.00 - 13.00.

Under en kanottur en vacker sommardag görs ett fruktansvärt fynd. De styckade kroppsdelarna av en man hittas förpackade i svarta sopsäckar i ån Ätran, norr om Ulricehamn.
Kriminalkommissarie Hans Nelander-Wein vid kriminalpolisen i Borås tar sig an utredningen men stöter snart på problem. Den dödes huvud saknas och ingen anmäler offret försvunnet. Några dagar senare görs ännu en fasansfull upptäckt. Ur en soptunna på en innergård i Borås sticker underbenen upp från vad som visar sig vara ännu en styckad okänd man.
Samtidigt som Boråspolisen utreder vad som inledningsvis verkar vara en serie av brott, kämpar en syskonskara för att överleva i Zagrosbergens otillgängliga natur i norra Irak. Tolvårige Zana försöker leda småsyskonen tillbaka till tryggheten. Vad Hans Nelander-Wein inte känner till är att när polisutredningen i Sverige går i stå, rinner tiden ut för barnens överlevnad.