Ersättning för egen bil vid sjukresor

Från 5 november till 31 december 2020 kan ersättning fås för resor utanför Skåne med egen bil.

Rekommendationer ang årsmöten

Det är förbundets rekommendation att föreningar inom SPF Seniorerna inte i nuvarande skede genomför årsmöten fysiskt. Istället finns det några alternativ som föreningen kan välja.

Trygghetslinjen - Skånetrafiken

Region Skåne har öppnat ett telefonnummer som kan ringas när resenärer känner någon typ av oro eller har en känsla av otrygghet.

Deltagare för validering av snabbtester - Covid-19

Folkhälsomyndigheten genomför just nu ett projekt med syfte att validera snabbtester för antikroppar mot covid-19 och söker deltagare i Skåne

Uppdaterade rekommendationer gällande föreningars och distrikts aktiviteter

På grund av smittläget i Sverige och nya restriktioner rekommenderar vi alla föreningar och distrikt att pausa alla aktiviteter som genomförs inomhus. Det går fortfarande bra att genomföra aktiviteter utomhus, men deltagarantalet ska begränsas till högst 8 personer i varje grupp.

Gösta Bucht i Expressen om personalkarusellen inom hemtjänsten

Var femte hemtjänstmottagare träffar mer än 20 olika personal under två veckor, visar ny statistik. Det är ju alldeles bakvänt. Dålig kontinuitet kan orsaka både otrygghet och förvirring säger Gösta Bucht, sakkunnig vård och omsorg SPF Seniorerna, till Expressen.

Nya medlemsförmåner

Du har väl inte missat SPF Seniorernas medlemsförmåner? Nu finns det tre nya förmåner som ger dig rabatter hos BookBeat, Picapen och Euroflorist.

Peter Sikström i Studio Ett om behovet av ett nationellt vaccinationsprogram för äldre

Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna, medverkade i radioprogrammet Studio Ett och lyfte behovet av ett nationellt vaccinationsprogram för äldre. Det bör omfatta vaccinationer mot influensa, pneumokocksjukdom och bältros.

För mycket bly i hälften av alla kaffefilter

Svenskarna dricker näst mest kaffe i världen efter Finland. Allra mest brygger vi vårt kaffe men nu visar ett test av Råd & Rön att nio av 15 filter har oroväckande höga halter av bly.

Bedrägeribrotten mot äldre ökar under pandemin

Bedrägeribrotten mot äldre har ökat under pandemin. Och i många fall utnyttjar bedragarna just coronan för att försöka lura de äldre.

Snabbtest av personal på gång i Stockholm

Allt fler röster höjs för att snabbtesta personal i äldreomsorgen innan de går på sina pass.

Kom igång och träna – vi har samlat flera av Madelein Månssons övningar

Det är aldrig försent att komma igång med träningen. Promenera, träna din balans, gör sittgympa, styrketräna och träna din rörlighet. Madelein Månsson tipsar om bra rörelser. Vi har samlat flera av hennes övningar.

Gå till nyhetsarkivet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund