Ändrade telefontider Distriktskansliet

Från och med denna vecka har Distriktskansliet i Höör infört ändrade telefontider med anledning av corona-krisen. Ny telefontid är måndag-torsdag kl 10-12 tills vidare. Välkomna!

Premiär för nyhetsbrev från Skånedistriktet

I dagarna har SPF Seniorerna Skånedistriktet för första gången skickat ut ett digitalt nyhetsbrev till alla medlemmar med registrerat e-postadress. Tanken är att nyhetsbrevet i fortsättningen kommer att skickas ut ungefär en gång i kvartalet. Premiärnumret innehåller bland annat en trevlig presentation av den nya distriktsstyrelsen.

Idébanken – programtips från föreningar till föreningar!

I denna tid då Corona-viruset ställer till med stor oreda både i samhället och föreningslivet kan det vara skönt att blicka framåt med planering inför höstens och vårens aktiviteter. På hemsidan under ”Aktiviteter” finns nu en uppdaterad sida med många tips på föreningsaktiviteter och programidéer.

Videosamtal med nära och kära

Att prata med sina vänner, sin familj och barnbarn – och samtidigt se dem – är ett trevligt alternativ till att umgås, inte minst nu när alla äldre uppmanas att inte träffa andra på grund av riskerna med Corona.

Passa på att umgås och träffas utomhus

Många av Sveriges seniorer har hållit sig hemma och isolerade i månader. SPF Seniorerna välkomnar därför att Folkhälsomyndigheten nu varit tydliga med att äldre kan utöka sina sociala kontakter så länge som det sker utomhus och avstånd hålls. Allt är inte låst och stängt, det är viktigt att göra det man kan.

Riktlinjerna för 70-plussare ändras inte

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till 70-plussare ligger kvar, meddelade socialminister Lena Hallengren på en pressträff på tisdagseftermiddagen.

Eva Eriksson: Håll ut, håll ihop - tillsammans klarar vi det här

Förbundsordförande Eva Eriksson önskar i ett brev alla medlemmar en, trots omständigheterna, fin Kristi Himmelfärdshelg: Fortsätt att bry er om varandra ute i föreningarna, vi tar oss igenom denna kris tillsammans.

Thony Björk svarar på frågor om vaccin och läkemedel mot corona

Nu är det många som går och väntar på ett vaccin och ett fungerande läkemedel mot corona. Varför tar det så lång tid? Och finns det redan nu något läkemedel som har bevisad effekt? SPF Seniorernas sakkunnige i läkemedelsfrågor Thony Björk svarar på vanliga frågor.

”Nu kommer fler att vilja flytta”

Uppskovsräntan slopas från årsskiftet. På tiden, menar SPF Seniorernas sakkunnige i bostadsfrågor Fredrik von Platen.

Fler döda i äldreboenden

Andelen 70+ som dött i covid-19 och som bott på äldreboenden ökar. Det visar Socialstyrelsens senaste siffror.

"Det är inte de anhöriga som dragit in smittan"

Framgångsfaktorer som bra rutiner, öppenhet och särskilda avdelningar för smittade kan göra besöksförbundet överflödigt skriver Demensförbundets ordförande.

Baka i långpanna

Långpannan ger kakor åt många. Ställ en påse hos grannen eller spara i frysen till vi kan ses på riktigt. Snart, hoppas vi!

"Studien är intressant men har en hel del svagheter av vilka vissa är allvarliga"

Ingmar Skoog har gjort en vetenskaplig bedömning av underlaget till beslutet om råden till personer över 70 år och hittat 13 punkter som han anser borde förtydligas.

Gå till nyhetsarkivet

Aktiviteter

juni 02

Distriktsmästerskap i Golf - Senare lagd

  • 2020-06-02T09:30:00.0000000
  • KÄVLINGE

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund