Möte 2024-01-11

Detta skedde torsdagen den 11 januari 2024 och innehöll finstämd underhållning av Elina Hultman.

Det fanns glädje och förväntan när vi samlades för årets första månadsmöte. Många hade hörsammat inbjudan och Centrumgården var välfylld. Vår ordförande Olle Hult hälsade oss välkomna och särskilt välkommen till Elina Hultman, som stod beredd vid pianot med sitt program ”Det kom ett brev”. Titeln kommer från en dikt av Pär Lagerkvist.Med vacker röst och fin sång bjöd hon på många tonsatta dikter och visor. Dan Anderssons ”Helgdagskväll i timmerkojan”, Jeremias i Tröstlösas ”Man borde inte sova” och Hasse och Tages ”Ett glas öl” är några exempel. Elina gav oss också några tänkvärda ord på vägen – som det där med tacksamhet, det går att göra positiva vändningar även om saker kan kännas lite tunga. Elina utstrålade också en viss andlighet med tankar kring hur vi kan knytas samman med naturen och hur vi hänger ihop med den. Olle Hult tackade Elina med orden ”vackert och tänkvärt” samt överlämnade en bukett tulpaner efter extranumret. Varma applåder! 

Efter kaffe och macka, som Trivselkommittén som vanligt gjort så gott, hälsades Rune Pelvén, Digitaliseringsansvarig inom SPF Distriktet, välkommen. Hans uppgift är att coacha och få igång den digitala verksamheten. Det finns ett projekt som ska löpa under tre år för att öka kompetensen för alla 65+, alltså inte bara föreningsanslutna. Rune Pelvén efterlyste någon inom föreningen som kan vara digitaliseringsombud så att information kommer ut och kurser lättare kan komma igång. 

Resekommittén berättade om vad som är på gång. Flertalet utflykter är endagsresor men i juni planeras för en tredagarsresa till Dalarna och man undersöker även om det är möjligt med en utlandsresa till hösten. Friskvårdskommittén hade många nyheter denna gång och all information kring detta kommer att skickas ut via mail. Till sist lottdragning och ”Tack för idag”.

Text: Lena Ek
Foto: Göran Karlsson