Månadsmöte SPF Kung Karl 9 november 2023

En positiv träff i ”gråvemeber”

Vad passar väl bättre i gråa månaden november, än att lyssna till någon med positiv livssyn?! Livsinspiratören och ”passionären” Ewa Nilsson, välkänd för de flesta i regionen, delade med sig av sin livsresa och yrkeskarriär. Att börja som postbud och sluta som informationschef, egentligen utan formell utbildning, är ju bra gjort. Detta var möjligt tack vare inställningen att varje svårighet ses som en utmaning och att jobbet är kul. Kanske ska man ha lite tur också. ”Det brukar ju ordna sig”. Ewa har hunnit med otroligt mycket och på olika sätt spridit kunskap och glädje för att människor ska må bra. Hon var också med och gjorde en satsning på ”En gnällfri värld”. Ett rosa armband symboliserade detta och man skulle klara att bära det under 21 dagar på en arm utan att man gnällde på något. Gnällde man ändå fick armbandet byta arm tills man klarade 21 dagar. Det kunde ta flera månader! Tänkvärt!

Ewa spelade också gitarr och bjöd på finstämd sång. Under en period av några år tonsatte hon många fina dikter. Idag är Ewa begravningsofficiant, ett uppdrag som hon trivs mycket bra med. Några positiva slutord fick vi också – ”Allt är möjligt hela tiden”, ”Det är aldrig försent att göra något nytt” och ”Njut av resan och ha kul!”

Som vanligt avslutades mötet med information från resekommittén och från Teaterföreningen. Ordförande Olle Hult bollade också några ideér till utflykter – Munktellsmuseét, Kalklinbanan och en Damutflykt med lunch på något trevligt ställe, fanns på förslag. Lottdragning och tack till ”köket” för goda mackor och kaffe satte punkt för mötet.

Text och bild Lena Ek