Månadsmöte 2023-05-11 i Centrumgården

Information från Sparbanken Västra Mälardalen

Det var inte fullsatt men det var välbesökt då Sparbanken Västra Mälardalens representanter Marie Franson och Pia Vedin hälsades välkomna. Båda arbetar på bankkontoret i Kungsör, där Marie är bankchef. De berättade om syftet med den pågående ombyggnationen och vilka tjänster vi fortsättningsvis kan förvänta oss få hjälp med. Det banken riktar in sig på vid nyöppnandet vid årsskiftet 2024 är tidsbokad rådgivning avseende ekonomi, försäkringar och juridik.

Ett problem för många är att banken inte hanterar kontanter annat än vid något enstaka tillfälle per vecka, f.n. i Arboga och Köping. Det finns en Bankomat vid COOP för uttag men önskemål framfördes om även en insättningsautomat. Automaterna är inte bankens ansvar utan företaget Bankomats.

Sparbanken VM har inga aktieägare viket gör att mycket av bankens vinst kan gå tillbaka till KAK i form av bidrag till föreningar, skolprojekt och evenemang. Behöver man som kund konkret hjälp så går det bra att kontakta Kundcenter, som är placerad i Köping, tfn 0771-550055.

Efter presentationen följde en frågestund men alla frågor var inte lätta att svara på! Ordförande Olle Hult tackade Marie och Pia med varsin blombukett för att de kom till oss. De tackade i sin tur för att de fick komma.

Efter fikat informerade Olle om ett material från Köpings OK. Det finns stolpar att leta upp i Lockmoraområdet vilka man kan skanna in med sin QR-kod på telefonen. En utlottning av priser sker den 30 september.

Resekommittén berättade om höstens resor, mycket att välja på – håll utkik! Efter lottdragningen berättade Olle att nästa månadsmöte är grillfesten i Granhammar den 15 juni. Olle tackade alla, ett särskilt tack till Trivselkommittén för goda mackor. De fick en spontan applåd.

Text Lena Ek