Möte 2022-04-14 i Centrumgården

Skärtorsdag hos SPF Kung Karl 14 april 2022

Det är skärtorsdag och månadsmöte för SPF Kung Karl. Påsktallriken står framdukad, bordet är fint dekorerat med påskservetter och pyssligt pyntade flaskor med påskmust. Knappt hinner vår ordförande Inger Carnwall hälsa välkommen förrän alla gäster ivrigt tar för sig av den goda sillen, äggen och den fina laxen.

Påskhelgen till ära får vi lyssna till högklassig sång och musik som framförs av Lina Adolphson med ackompanjemang av Örjan Lindvall på piano. Med sångglädje och utstrålning får vi inledningsvis höra amerikansk musikalmusik och välkända toner från Swedanes. Därpå följer flera melodier från olika epoker. Det är trevligt och lärorikt ”mellansnack” av Örjan Lindvall och i ett skede byter musiken karaktär. Ett klädbyte görs av Lina Adolphson, den ljusa klänningen får ge vika för en svart, dramatisk kreation för att förstärka uttrycket i sångerna av Zarah Leander och Edit Piaf. Efter vackra blombuketter som tack och bevis på vår uppskattning för fantastisk underhållning bjuds vi även på ett extranummer, paret Obamas favoritlåt att dansa till – ”At last”.

Till sist kortfattad information under kaffet. Inger Carnwall framför en hälsning från Miniature Kingdom som söker personer som kan guida under gruppvisningar och Göte Westerberg presenterar sig som Trafikombud.

Vi tackar varandra för en trevlig eftermiddag och önskar varandra Glad Påsk.

Text: Lena Ek

Foto: Lena Ek