Månadsmöte 2023-01-12 i Centrumgården

Per Smeds och Birger Thorell berättade om Färöarna

I ”sista minut” fick det göras programändring för månadsmötet, då föreläsaren från Köpings museum blivit sjuk. Förhoppningsvis får vi i stället höra historien om Agda Östlund i samband med årsmötet den 9 februari. Med kort varsel ställde Per och Birger upp och berättade om ett annorlunda resmål. Inger Carnwall hälsade välkommen och showen kunde börja. Vi fick veta mycket om naturen, historien, bostäder, befolkning och antalet får. Även om laxodling och torskfiske, nationaldagsfirande och fågelliv. Och mer därtill utifrån de bilder som visades. En kortare frågestund följde och därefter tackades Per och Birger med varm applåd och varsin vinflaska.

Eva Pettersson från Resekommittén pushade för resan till Göteborg och Skärhamn 15–16 mars där det finns ett mindre antal platser kvar. Eva gjorde också reklam för resan till Österlen 23–26 maj.

Ingegerd Thorell informerade om Teaterföreningens nästa evenemang. Det blir Özz Nujen med föreställningen Kebaben på skäret, som spelas på Thor Modeenteatern den 8 februari. Biljetter på Biblioteket och på Tickster. Ingegerd flaggade också för vårens Musikörframträdanden som planeras till 31 mars och 1 april.

Avslutningsvis lottdragning. Många glada vinnare och då och då är det någon som kammar hem flera vinster. Bara att gratulera!

Inger tackade Trivselkommittén för gott fika med goda smörgåsar och avslutade mötet.

Text: Lena Ek