1/3 Musikkväll

Pubafton för Seniorer i Folkets hus.
Magnus Franzén stod för musiken.

Ett 65 tal seniorer tillhörande PRO och SPF Blåelden i Borgholm mötte upp i Folkets Hus fredagen 1 mars, för att umgås och bli underhållna av musikern Magnus Franzén från Lindås.

Ordföranden Per-Einar Tuvesson hälsade alla välkomna och Magnus fick ett extra välkomnande med en presentation. Per-Einar talade om att denna Pubafton var ett samarbete med PRO föreningen, och att han tillsammans med andra Seniorer stod för försäljningen av olika drycker med tilltugg.

Magnus Franzen berättade att hans musikintresse startade tidigt, redan på sin väg till skolan spelades det musik på bussen och Magnus föreslog att få lämna en cd skiva med sina musikval för att få en variation. Skolbussen blev något av en sluss in till musiken.

Magnus berättade om sin stora beundran och respekt som han hyste för Ingmar Nordström och vilka orkestrar han själv spelat med. 2004 kom Magnus med i Thorleifs orkester, men han har också ingått i Jontes, Carina Jaarneks och Glenn Endys orkestrar, mycket populära dansband i södra Sverige. Till vår förvåning hade Magnus även hunnit med att spela på Lundegård. 

                         


Magnus Franzen startade musikkvällen med Benny Anderssons: Gladan, sången kompades med dragspelsmusik. Vi fick sedan lyssna på ett varierat musikprogram, där Magnus trakterade saxofon på ett utsökt sätt, såsom Mozart, Andante 21, ledmotivet i Bo Widerberg filmen Elvira Madigan, vi fick också lyssna på ledmotivet ur Törnfåglarna. Kvällen avslutades med Thorleifs diskolåt Kurragömma, detta fick de flesta åhörare att visa sin uppskattning med att digga/dansa vid borden.

Magnus Franzén fick motta Per-Einar Tuvesson Tack för den fina musikstunden, och Seniorerna visade sin uppskattning med varma applåder, alla tyckte att pubaftonen varit väl lyckad och Magnus hälsades att han var välkommen åter. 

Text och Foto: Gun-Britt Sjöblom