16/1 Årsmöte

SPF Seniorerna Blåelden i Borgholm har summerat år 2022.
Inledningsvis hölls parentation med en tyst minut över de elva medlemmar som gått bort under året.

  • Från vänster Karin Borgwall , Per-Einar Tuvesson och Gun-Britt Sjöblom. Foto Åke Johansson

Gun-Britt Sjöblom tände ett ljus och läste bland annat dikten Det är vackrast när det skymmer. Parentation avslutades med att Ketty Ingvarsson, på klaviatur och Arne Dagmalm och Kåre Waltersson, på klarinett ur Lilla Orkestern spelade Nocturne. 

Verksamhetsberättelsen speglar ett omfattande år. Studiebesök på Källa Golfklubb och Himla-Gott. Trivselträffar på onsdagseftermiddagar tillsammans med PRO. 
Föreningen har varit representerade vid Kommunala Pensionärsrådet KPR, vid distriktets olika aktiviteter och vid en kurs om media. På Nordic Wellness har medlemmar tränat och boulespel har det varit både i Tjusby och i Dalby. Tillsammans med Ölands Bouleklubb var ett DM ordnat. Seniorerna är ett studerande folk både med kortspel, skrivarcirkel och handarbete. Dessutom har en cirkel om 50-talet hållits. 
Ett antal resor har arrangerats både till Finland och Tattoo i Eksjö. Vidare har besök gjorts på Borgholms Slott, Vida Museum och Ateljé Busen. Under året har föreningen firat 40 år med en bejublat framträdande på Strand Hotell med Lill Lindfors. 

Efter mötesförhandlingarna spelade Lilla Orkestern, med 13 personer, från SPF i Färjestaden, ett antal kända låtar, bland annat I natt jag drömde och Min hälsning till Öland.

Året 2023 bjuder på många olika träffar och möten, med bland annat Älvsnabbenseglaren Roland Andersson och radioprataren Lennart Palm. Resor ordnas både till Österlen och Helsingfors. Evas kroppkakor är ett annat utflyktsmål och så berättar Paul Gren om Rias verksamhet.

Per-Einar Tuvesson omvaldes som ordförande med följande styrelse: Ingmari Strand, Gun-Britt Sjöblom, Jan Erici, Ulla-Britt Johansson, Monica Stegermark, Birgitta Lundman, Marie-Louise Hallgren och Åke Johansson. 

Åke Johansson 
 

   
Bildtext: Lilla orkestern, med 13 personer, från SPF i Färjestaden,, spelade ett antal kända låtar, bland annat I natt jag drömde och Min hälsning till Öland. Foto: Åke Johansson.