10/11 DJ Uffe

SPF Blåelden besökte Himla Gott och fick ta del av DJ Uffes arkiv.

Torsdagen den 10 november samlades ett 50-tal förväntansfulla Seniorer på Himla Gott för att äta god mat och DJ Uffes skivor.
I dörren blev vi välkomnade av ordförande Per-Einar Tuvesson och hans hustru Margitha och vi fick veta ”dagordningen” att efter vi intagit vår goda köttbuffé med gratäng, sallad med goda tillbehör kaffe/kaka skulle DJ Uffe stå för underhållningen.

Våra förväntningar infriades både av den goda maten, sällskapen vid borden och DJ Uffes generösa berättande ur, som han själv sade ”Minnenas Arkiv”.
Redan som 6-åring var Uffe intresserad av musik och tjatade till sig sin första gitarr av föräldrarna, några år senare också en gitarrförstärkare som kunde kopplas till grammofon och blev på så sätt en kraftfull anläggning.
När Uffe var nio år 1965, visade statliga televisionen och dokumentär om en pimpeltävling där The Shanes medverkade, det var 22.000 åskådare. Detta tyckte Uffe var häftigt. Han ville själv stå på scen och bestämde sig för att DJ ska jag bli. Han som själv bara varit på en skoldans på högstadiet, ville imponera på en flicka och talade om att han var DJ. Detta deltog i att han blev tillfrågad att stå för musiken på Löttorp Åkerboskolans skoldans. Sagt och gjort Uffe åkte dit med sina 15 vinylskivor, blef sedan tillfrågad om flera olika skoldanser.
1969 , Uffe var 13 år och var DJ för publik för första gången.
Uppdragen ökade dels på Strand Hotell och sedan frågade Sigge Wildenius om han kunde medverka på Restis.
Uffe konstaterar att han inte varit i varenda Bygdegård på Öland och Strand Hotells Dansotek 200 kvällar årligen.
1978 . Av en lycklig omständighet blef Uffe tillfrågad om att medverka i Eringsboda Brunn tillsammans med Flamingokvartetten, de skulle varva och spela 2 låtar var. Uppdragen ökade ytterligare när en Impressario i Lund ringde och erbjöd 200 ”jobb” årligen, som förbokades ett halvår i förväg. Eftersom Hotell Strands spelkvällar var på måndagar så tackade Uffe Ja till erbjudandet. Nu blef Uffes spelplan utspridd över hela Sverige och ett veckoschema kunde se ut så här: Tis Norrköping, Ons Värnamo, Tors Malmö, Fre Båstad, Lör Karlskrona. Uffe har även varit i Danmark och Norge, numera blir det Spelkvällar på Lundegård och på Himla Gott.

Den intressanta berättelsen om Uffes musikhistoria avbröts då och då med 70-80-talsmusik, vi fick bl.a. lyssna på Lets Dance av Ola Jangles.

Kvällen gick alldeles för fort och Per-Einar Tuvesson tackade för allt det goda vi fått erfara och nöjda och belåtna skildes vi Seniorer åt.

Text: Gun-Britt Sjöblom 
Foto: Monica Rosell Larsson