Aktiviteter

september 17

Månadsmöte

  • 2020-09-17T13:30:00.0000000
  • SURAHAMMAR

SPF keps

SPF kepsar har köpts in

SuraHjälpen

Skriv under vårt upprop för äldreomsorgen

Ingen kan längre blunda för verkligheten och det omfattande förändringsbehov som finns i äldreomsorgen. Med Coronapandemin har de brister vi länge påtalat blivit än tydligare och fått oerhörda konsekvenser. Skriv under vårt äldreomsorgsupprop och hjälp oss att sätta högre tryck på politiker i kommuner, regioner, riksdag och regering.

Öppet brev till regeringen och dess samarbetspartier

– Förstår regeringen överhuvudtaget vidden och djupet av de insatser som redan görs av pensionärsorganisationerna? Skriver Eva Eriksson SPF Seniorerna, Berit Bölander SKPF Pensionärerna och Christina Tallberg PRO, i ett öppet brev till statsminister Stefan Löfven, vice statsminister Isabella Lövin, Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och Centerpartiets vice partiledare Anders W Johnsson.

Gösta Bucht: SKR missar att problematisera

Gösta Bucht, SPF Seniorernas sakkunnige i vård- och omsorgsfrågor, menar att SKR i sin nya rapport om äldreomsorgen glömmer bort en del avgörande problem, som den medicinska kompetensen.

Positivt förslag om lägre skatt på pensionsinkomster

SPF Seniorerna ställer sig positiva till det förslag som idag skickats ut om lägre skatt på pensionsinkomster.

Glad midsommar önskar förbundsordförande Eva Eriksson

Jag vill önska er alla medlemmar en glad och varm midsommarhelg. Tack för ert arbete över hela landet och tack för den kärlek och omtanke ni sprider till era medmänniskor i dessa svåra tider.

Möte med Socialdemokraterna om äldresjukvården

Ett tydlig samlat medicinskt ansvar för äldresjukvården var ett av budskapen då SPF Seniorerna digitalt träffade Kristina Nilsson (S), vice ordförande i riksdagens socialutskott.

Äldreomsorgen i centrum vid möte med Vänsterpartiet

Staten måste ta ett större ansvar för landets vård och omsorg om de mest sjuka äldre. Det sa Eva Eriksson, SPF Seniorernas förbundsordförande, när förbundet mötte Karin Rågsjö, Vänsterpartiets gruppledare i riksdagens socialutskott.

Livesändningar om framtidsfullmakt, testamente, äktenskapsförord och bodelning

Under denna vecka genomför Lavendla juridik tre stycken livesändningar i samarbete med SPF Seniorerna. Samtalen sänds live på Facebook och pågår i cirka 20 minuter. Alla som deltar kan ställa frågor. Sändningarna kan även ses i efterhand.

Eva Eriksson omvald som förbundsordförande för SPF Seniorerna

På SPF Seniorernas kongress den 12 juni har Eva Eriksson omvalts som förbundsordförande för SPF Seniorerna.

Utred 70-årsgränsen

– Vi tar smittan på största allvar och vill självklart bidra till att minska smittspridningen. Men ingen vet idag hur länge vi ska tvingas isolera oss. Vi är oroliga att många seniorer också far psykiskt illa av det sociala avståndet som leder till ensamhet och ohälsa, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Barbro är Årets Senior!

Det blev en jordskredsseger för Barbro Westerholm när Seniorens läsare röstade om vem som skulle bli Årets Senior. Ni är många därute som uppskattar vår mest seniora riksdagsledamot – och också den mest aktiva.

”Regeringen överger landets pensionärer”

Regeringen vill ha seniorernas hjälp i kampen mot pandemin. Men trots att organisationerna blöder ekonomiskt får man inget ekonomiskt stöd.

Skriv under för en bättre äldreomsorg!

Mer personal, högre kompetens och laglig rätt till goda levnadsvillkor även för äldre. Det är några av kraven i SPF Seniorernas upprop för äldreomsorgen.

Dags för coronasommar – men först klippte jag håret

Våra liv består inte bara av att undvika risker, och vi gör ständigt mer eller mindre medvetna riskkalkyler.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser