Matglada gubbars utflykt 14 maj 2018

2018-05-14 Bilade vi ner till Rörviks Camping för att gratulera en av medlemmarna, i gruppen, på hans 80 års dag. Vi startade med lite mingel på Campingen innan vi tog med Inger och Åke till den välrenommerade restaurangen på Hjälmaregården. Vi blev hjärtligt mottagna och blev visade till det förbokade och dukade bordet med utsikt över Hjälmaren. När vi hade avnjutit den goda lunchen kom hovmästarinnan fram och ställde en fråga åt oss­, - ”var maten till belåtenhet, jag vet att ni är fullt kompetenta att avgöra det, ryktet har nått mig om era kokkonster.” -”Ni är godkända svarade vi med glimten i ögat.” Efter det kom även kocken in så att vi berömma honom med.

Efter lunchen tog vi en promenad i området sedan åkte vi till en fantastisk konstnär med träsnideriet som huvudtema i hans konstutövande. Problemet var bara att han inte hade kommit ut till Maren ännu. Vi fick beundra hans konstverk på avstånd, se bilderna, utanför palissaden som går runt hans område. Jag vill påstå att det finns inget liknande i hela Sverige.

Firandet av Åke fortsatte sedan nere på campingen. Åke visade oss runt i omgivningen medan Inger kokade kaffe och dukade bordet. Men vi var tvungna att flytta bord och stolar till ett skuggigt ställde för solen sken från molnfri himmel och det var olidligt hett i solgasset.

Som slutkläm på dagens utflykt Guidade födelsedagsbarnet oss till Forsby kalkbrott. Där har det byggts en utkiksplats. Därifrån kan man se det stora kalkbrottet där det har brutits 25 miljoner ton kalksten mellan åren 1941-1997 som transporterades med kalklinbana till Cementfabriken i Köping. Informationstavlor fanns också utställda så vi fick läsa om kalkbrottets historia.

TEXT OCH FOTO ALF DUNDER