Naturutflykt 31 maj 2023

Utflykt till Sågdammen

Onsdagen den 31 maj åkte 15 alerta medlemmar ur SPF Seniorerna-Surabygden iväg på vårens sista utflykt. Sågdammen i Skultuna var målet denna gång. En plats som de flesta inte hade hört talas om innan. Den ligger precis utanför Skultuna på vägen mot Haraker och är belägen vid den järnväg som tidigare korsat Svartån på sin väg mot Ramnäs.
Grillplatsen och lekplatsen liksom fågeltornet är byggt helt på ideell basis och har delvis förstörts i omgångar men byggts upp igen.
Det finns en vandringsstig längs Svartån med en broövergång som gör att rundan mäter ca 1,5 km och den avverkades i lagom tempo för att kunna njuta av fågelsång och floran längs stigen. Fågeltornet fick också besök, men det var sparsamt med sjöfågel i våtmarkerna runt Svartån denna dag.
När alla kommit tillbaka grillades det korv och en härlig kaffedoft spreds snart över området. Platsen är välbesökt och vi fick sällskap av ett par skolklasser som dock ägnade sig åt fiske och kanotpaddling. När vi grillat klart tog de över den då helt perfekta grillglöden medan vi nöjda och belåtna styrde hemåt igen.

Olle Granath Foto och text