November 2019-11-21

Uppdaterades: 23 november 2019

"En präst och hans resväska". Mats Löfwing hos SPF i Bottnaryd.

  • Mats Löfwing

Månadsmöte november. Prästen från Åsle, Mats Löfwing, lättade upp stämningen med humor och värme. SPF-kören sjöng och vi fick fika tillsammans.

Hur var det nu med hans resväska? Väskan hittades för många år sedan på en soptipp. Den var alldeles för bra för att slängas, tyckte Mats. Man ska inte slänga användbara saker. Han tog med sig väskan hem och dammade av den. Sedan dess har de varit oskiljaktliga. Mats har varit ute på många resor med sin väska under åren. Både till Rom och Bottnaryd. 

Nu öppnades väskan för att visa innehållet. Först visades en väckarklocka. Tiden är en viktig del i vardagen för en präst och även för oss. Mats berättade om att han hade kommit för sent till sin första julotta, trots att han hade en väckarklocka. Men lyckligtvis bor han nära kyrkan, så det blev en julotta i alla fall.

Nästa pryl som plockades fram ur väskan var en fördelardosa. Bilen är också en  nödvändig detalj för en präst med tjänstgöring på ett 40-tal olika platser i västgötabygden. Ibland behövs det reservdelar! Han var också tidigt ute med "mobiltelefon" i sin "folkvagnsbubbla". 

Men den allra viktigaste komponenten som togs fram ur resväskan var ändå fotbollen. Fotbollsintresset har följt med Mats Löfwing genom livet.

Humor präglade eftermiddagens framträdande. Om man kan se på vardagens händelser från den humoristiska sidan så går det mycket lättare att leva. Vi som lyssnade gick hem med ett leende på läpparna från SPF-mötet denna mörka novemberdag.

Thorleif tackade Mats Löfwing för ett underhållande kåseri och överlämnade blommor. Ett tack riktades också till serveringsgruppen för gott fika.

Lars Fransson informerade om SPF Seniorernas friskvårdssatsning.

Anmälan till julfesten i Holmenstugan 11 december ska göras före 1 december. Samåkning från Tempo, Bottnaryd kl. 14.00.

Vinster till julmarknaden i Bottnaryd 30 november kan lämnas till Olle Levinsson 29 november. Gärna hembakat!

2019-11-23
alj

Publicerades: 23 november 2019 Uppdaterades: 23 november 2019