Östergötland, Kinda kanal 2015

Uppdaterades: 05 januari 2017

SPF resa 2015

  • Reseledare Tommy och Bo-Christer

SPF-resan 2015

Jag sitter på en skuggig plats. Termometern visar på 27 plusgrader i skuggan. Idag är det den 3 juli. För några dagar sedan var SPF:arna från Norra Mo ute på en trevlig resa. När man tänker tillbaka kan man konstatera att det blev en lyckad dag. Researrangörerna kan känna sig nöjda. Ett reseminne att tänka på när vintern kommer.

Denna dagen blev den första riktiga sommardagen, efter en kall vår och försommar. Det såg lovande ut redan från start i Bottnaryd. 36 resenärer var på väg i bussen, rattad av Edgar.

Resan tog oss genom Östergötland, den fagra Östergyllen, som det står i en broschyr om Kinda Kanal.

Det var dit vi skulle resa. Men på vägen mot Linköping fick vi tid att njuta av de vackra omgivningarna runt Tåkern. Kafferast vid Naturum Tåkern var det första stoppet. För den som är intresserad av fåglar finns många möjligheter att studera. Tåkern har blivit den stora flygplatsen för flyttfåglar. Här rastar upp emot 70.000 änder, gäss och svanar.

Vi hade också tid att se oss omkring. Inne på naturum Tåkern finns utställning, filmrum, lab och konferensrum. I området finns fågeltorn och vandringsleder. Strandpromenaden är tillgänglig för alla. 2014 invigdes prinsessan Estelles naturstig. En upplevelsestig för unga och gamla. På anläggningen finns kunniga guider. Fri entré under öppettiderna. Byggnaderna har en spännande arkitektur. För tak och del av väggarna har vass använts som täckningsmaterial.

Resan fortsatte sedan till Linköping. Vi steg ombord på M/S Kind, som skulle ta oss med på en fin naturupplevelse på Kinda Kanal. Under kanalturen fick vi också äta gott och umgås, samtidigt som vi kryssade och passerade slussar på Kinda Kanal. Lunchbuffén hade tillagats på båten och maten smakade alldeles utmärkt. 3 timmar tog kanalturen och kl. 16,00 var vi tillbaka i Linköping.

På bussturen tillbaka till hemorten stannade vi till en kort stund i Gränna hamn. Sedan var vi snart hemma igen efter en fin dag. Ett stort tack till bussförare Edgar som berättade intressanta saker om platser som vi passerade under resan.

Tack till reseledarna Tommy, Lena och Bo-Christer för en lyckad resa.

En fortsatt skön sommar önskas Er alla. Ta vara på och njut av de ljusa dagarna.

Sommarhälsningar från Anna-Lisa

Publicerades: 05 januari 2017 Uppdaterades: 05 januari 2017