Peder Sveder i Bottnaryd

Uppdaterades: 17 november 2018

Musik, historier och glada skratt med Peter Sveder

  • Peder Sveder

Månadsmöte hos SPF Seniorerna Norra Mo 2018-11-15

Klockan i Bottnaryds församlingshem slog tre och det var dags för ordförande Thorleif Rubin att hälsa SPF-medlemmarna och dagen gäst välkomna till november månads möte.

Idag hade vi en speciell förväntan på att få stifta bekantskap med Peder Sveder från Tidaholm. Han hade i god tid kopplat samman sina sladdar till instrumenten och allt var klart.

Vi fick lyssna till en omväxlande repertoar av musik varvat med historier, vilket han var en mästare på att berätta. Det blev många glada skratt under eftermiddagen. Ett gott skratt förlänger livet, så nu lever vi nog lite längre, när vi har fått träffa Peder Sveder. "Jag trodde änglarna fanns bara i himmelen, men det var innan jag mötte dig...", var en av låtarna. Flera av dem var skrivna av lokala författare och alla kände nog igen: "Vi går på stigen som går till Evert...." . Det blev allsång lokalen.
Efter kaffepausen följde mera sång. Denna gång Gustaf Frödings dikt: "Det är skimmer i molnen och glitter i sjön..." och flera andra kända melodier. Avslutning med Sven Ingvars låtar, där alla kunde vara med: "Min gitarr, Kristina från Vilhelmina, Säg inte nej, Vid din sida jag önskar att jag finge gå, Börja om från början".

En trevlig eftermiddag bland glada SPFare. Peder Sveder avtackades med applåder och blommor.

Information gavs om kommande händelser.

SPF deltar i Julmarknaden i Bottnaryds centrum den 1 december mellan kl. 14.00 – 17.00.
Föreningen vill gärna ha in lotterivinster i form av hembakat. Bröd, kakor och annat ätbart tror vi kan vara populära vinster. Lämnas senast fredag 30/11 till Christina Lorentsson, Olle Levinsson eller Sune Gällerspång, för de som bor i Bottnaryd. För Norra Unnaryd lämnas godsakerna till Anita Leandersson. På fredag kväll kommer styrelsen att göra allt klart för lotterierna.

Årets julbord avnjuter vi tillsammans i Holmenstugan den 12 december. Samåkning i bilar från Tempo, Bottnaryd kl. 14.00. Det blir inga lotterier vid det tillfället. Pris för julbordet är 200 kronor för medlem.

Det börjar närma sig årsskifte och årsmöte. Valberedningen vill ha in ev. avsägelser senast 10 december. Meddela Birgit Fransson.

Väl mött till våra olika sammankomster i föreningen!

2018-11-17
alj

 

Publicerades: 17 november 2018 Uppdaterades: 17 november 2018