Musik & Quiz i Norra Unnaryd 2024-03-21

Sylvia Bergman hade hand om programmet

Mötet, som var välbesökt, inleddes med att Ulla hälsade alla välkomna. Två nya medlemmar hälsades välkomna för första gången.
Kören sjöng "Österlenvisan" och ett par välkända sånger och vår nya pianist, Gerd, spelade piano till.

Därefter tog Sylvia Bergman över programmet. Hon spelade musik med hjälp av datorn och ställde många kluriga frågor till oss. Varje bord var ett lag och det blev en skön gemenskap runt borden när alla undrade vad som var de rätta svaren på frågorna. "Musik och Quis" var mycket omväxlande: Från Elvira Madigan till Bo Setterlind. Fångarnas kör ur Nebukadnessar, Arne Kvick "Rosen", "Green, green grass of home", "Mjölnarens Irene" och bröllopsmusik till Viktoria och Daniel av Christina Lugn och Benny Andersson. Det var svåra, men roliga frågor. Av 24 möjliga rätta svar var det ett lag som svarade rätt på 21 frågor. 

Kaffe med goda semlor serverades. Sedan blev det lotteridragning med tema Påsk: fina gula blommor och påskägg till pris. 
Kören sjöng en sång till och Ulla informerade om en försommarfest den 13 juni på Mullsjö Friluftshotell. Det blir mycket god mat, körsång och tipspromenad med mera. Anmälan till Ulla. 

Nästa månadsmöte är den 18/4. Då kommer bröderna Alriksson att underhålla oss i Församlingshemmet, Bottnaryd. Den ene brodern har varit brevbärare och den andre har varit musiklärare. De har mycket att berätta för oss och sjunga om.

Så avslutades en trivsam eftermiddag i vårens tid.

Britt Frylén

Länk till Bildgalleriet