Månadsmöte 2018-10-18

Jimmie Tinis i Norra Unnaryd

SPF Seniorerna i Norra Unnaryd 2018-10-18

Jimmie Tinis bjöd på underhållning med sång till gitarr. En kavalkad av härliga låtar från 50-talet. Mycket Elvis och en hel rad andra kända artister. Minnen från vår ungdom.

Namnet Tinis är ett känt namn i Bottnaryd. Jimmie Tinis berättade att han tillhör den släkten och att han besökt släktingarna i Skällingsö ett antal gånger.

En del av oss minns säkert Johannes Tinis som körde mjölkbilen i många år.

Mötet inleddes av v. ordförande Margareta som hälsade alla välkomna. Information förmedlades om kommande aktiviteter.

Thage Edlund planerar att starta en kurs i Norra Unnaryd som handlar om bilkörning för äldre.
Gäller både praktiska övningar och nya regler i trafiken, vägmärken mm.
En liknande kurs anordnades nyligen i Bottnaryd, där ett 15-tal deltagare anmälde sig.

SPF deltar med lotteriförsäljning på årets julmarknad, den 1 december mellan kl. 14.00 -16.30, i Bottnaryds centrum. Skänkta vinster i form av mat mottages tacksamt. Inga prylar, bara sådant som går att äta, vill vi ha till lotteriet. Vinster kan lämnas torsdag-fredag före julmarknaden. Vem vi ska lämna det till meddelas på nästa möte.

Vidare ska vi äta julbord i Holmenstugan den 12 december. Vi kommer att samåka i bilar. Mer information kommer när vi närmar oss december.

Efter två avdelningar musik och sång av Jimmie Tinis, med avbrott för kaffedrickning, var det dags att säga farväl. Margareta tackade alla som kommit och vår gäst för ett fint framförande av de sköna låtarna. Ett tack riktades också till gruppen som ordnat gott fika.

Nästa månadsmöte hålls i Bottnaryds församlingshem 15 november. Då kommer Peder Sveder att roa oss. Välkomna då!

2018-10-18
alj