2024-01-18 Filmvisning med Lars-Olof Oskarsson

Angelita Nooni kunde inte komma p.g.a. sjukdom, men vi fick en trevlig eftermiddag ändå.

Vår ordförande Ulla Cronqvist hälsade välkommen och ledde mötet. 

Lars-Olof Oskarsson hade filmförevisning för c:a 40 st deltagare. Vi fick se några gamla filmer. Den första filmen var från 1993 och handlade om Vallgårda Hembygdsförenings 60-årsjubileum. Vi fick höra sånggruppen Grenarna sjunga och pastor Arne Henrysson talade om "Vår stund på jorden". Vi fick lyssna till en historik över föreningen och olika sång- och musikinslag. En teaterpjäs framfördes som handlade om en "knektamönstring" i slutet av 1800-talet. Den tilltänkte knekten blev noggrant undersökt av doktorn, innan han blev godkänd som knekt och fick ett knekttorp att bo i. Vi fick höra lite dragspelsmusik och allsång: "Du ska inte tro det blir sommar". Fina hästar och vagnar körde förbi. 

Efter detta fick vi jättegott kaffe med dopp.

Sedan visades en film från 2022 från Jära vattensåg. Det var en väldig fart på vattnet, när sågen var i gång. Det sågades fina bräder.

Till sist fick vi se en gammal film från 40-talet: "En dag på skidor". Hans-Olof åkte skidor hela dagen med sina skolkamrater. Det var en trött och hungrig, men glad liten kille som åt smörgås med god aptit när han kommit hem på kvällen. Den filmen väckte fina minnen från skidåkning under skoltiden i Aspholmens skola för mig. 

Lotteridragning följde därefter och ett tack till Lars-Olof Oskarsson med tulpaner.

2024-02-15 kl. 15.00 är det årsmöte och då hälsas alla välkomna till Församlingshemmet i Bottnaryd.

Britt Frylén

Länk till bilder från mötet