Årsmöte 2022-03-17

Ett 50-tal SPF-medlemmar deltog i årsmötet i Bottnaryds församlingshem.

På bilden ordförande Gunvor Lindgren och avgående ordförande Thorleif Rubin.

Ordförande Gunvor Lindgren hälsade alla välkomna.

Mötet inleddes med parentation för två medlemmar som har lämnat oss. SPF-kören sjöng: "Vi skall gå genom tysta skyar". Sedan följde diktläsning av Britt Frylén, Gunvor tände ljus och en tyst minut hölls. Ytterligare sång av kören avslutade akten.

Efter parentationen var det dags för årsmötesförhandlingar.

Verksamhetsberättelse, ekonomi- och revisionsberättelse godkändes av mötet och ansvarsfrihet beviljades för styrelsens förvaltning. Övriga val godkändes enligt valberedningens förslag.

I styrelsen omvaldes till ordförande Gunvor Lindgren, sekreterare Olle Levinsson, kassör Sune Gällerspång, medlemsansvarig Britt Frylén och ledamot Margareta Johansson. Nyval till styrelsen: ElsMarie Millberg och Karl-Olof Johansson. ElsMarie valdes senare till vice sekreterare på styrelsens konstituerande möte. 

Till styrelsesuppleanter för 1 år blev det omval av Sven-Ola Eriksson och nyval av Gerd Folkesson. Ordinarie revisorer Hans Holmberg och Lars Fransson omvaldes för 1 år.

Thorleif Rubin och Anita Leandersson avtackades med blommor och applåder efter många tjänsteår i styrelsen. Thorleif har varit ordförande i 10 år och Anita har 9 år av olika styrelseuppdrag.

När årsmötesförhandlingarna var avklarade serverades kaffe och semla. Information lämnades av Margareta och Lars angående gympa och boule. Gympan startar tisdagen den 22 mars kl. 10.00 i klubbstugan på Bottnaryds idrottsplats. Boulen tillsammans med PRO är planerad till tisdagar kl. 14.00. Datum kommer att meddelas senare. Troligen efter påsk

Kören sjöng "Varje dag är en gåva" och "Små nära ting".

En kort avslutning av diakoniassistent Christina Brolin följde. Hon påminde om att alla behöver hjälpas åt. Många lever i ofrivillig ensamhet. Bjud in dina grannar till gemenskap. Andakten avslutades med psalmen: "Härlig är jorden". 

Nästa möte 21 april i Bottnaryd gemensamt med PRO. Då får vi lyssna till 60-talslåtar och historier på västgötamål framförda av Ove Hellström.

Verksamheten 2021
Årsmötesprotokoll 2022

2022-03-23

alj