Månadsmöte 2018-04-19

Uppdaterades: 24 april 2018

Information om bostadstillägg

  • Thorleif Rubin

 

Månadsmötet, som hölls i Bottnaryds församlingshem, inleddes av vår ordförande Thorleif Rubin. Efter välkomsthälsningen sjöng kören några sköna vårsånger. Det passade bra denna vackra, soliga dag i april.

Pensionsmyndigheten hade skickat över bildspel och blanketter angående bostadstillägg och Thorleif gick igenom och förklarade hur man går till väga för att ansöka. Det finns idag flera tusen som egentligen har rätt till bostadstillägg men av någon anledning inte har sökt. Kanske har man inte satt sig in i vilka regler som gäller. Bostadstillägg kan sökas om man efter skatteavdrag har mindre än 15.000 kronor kvar av sin pension per månad. Bostadstillägget är skattefritt och är något som alla har rätt till. Man måste själv ansöka, det är inget som kommer automatisk. Bostadstillägg kan sökas för alla boendeformer. Hyrd bostad, villa, bostadsrätt eller egen fastighet spelar ingen roll. Du kan vara berättigad till tillägget ändå. Om man beviljas bostadstillägg kommer det att betalas ut tillsammans med din pension från Pensionsmyndigheten.

Efter genomgång av ovanstående bjöds på kaffe med dopp av Ing-Marie och Rolands grupp.

Sedan förflyttade vi oss till sydligare breddgrader, när Thorleif visade bilder från en av sina många resor. Vi lyssnade till kören och kollade om vi hade vunnit på våra lotter. Så avslutades samlingen och Thorleif tackade alla som hade kommit, speciellt tack riktades till ansvarig grupp.

Nästa möte hålls den 7 juni, då vi har vår sillfest i Bottnaryd. Välkommen till våra möten!

2018-04-24
alj

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerades: 24 april 2018 Uppdaterades: 24 april 2018