Höststart/Jubileum

Uppdaterades: 31 augusti 2018

30-årsjubileum 2018-08-16

  • Larsowe Pettersson

Höstens första sammankomst 16 augusti 2018 och föreningens 30-årsjubileum.

Efter en sommar vi sent ska glömma, börjar livet så sakta återgå till det normala igen.
Den varmaste julimånaden i historien och på många platser förödande skogsbränder samt allmänt välfärdskaos, har kanske fått oss att tänka till på situationen i vårt land och i övriga världen.

I Bottnaryd firades 30-årsjubileum denna torsdagseftermiddag.

Lokalen fylldes av glada medlemmar. Alla verkade trivas gott och det var roligt att träffas igen efter sommaruppehållet. Dagen till ära hade vi två inbjudna musiker, Larsowe Pettersson från Tranemo och Thore Olofsson, Svenljunga. Båda var rutinerade "gamla" dansbandsmusiker. Vi fick lyssna till mycket härlig musik under eftermiddagen. SPF-kören medverkade också och inledde föreställningen med några melodier ur sin repertoar.
Thorleif Rubin höll i trådarna och det var full fart från början.

Efter en avdelning med musik av Larsowe och Thore var det dags för en festmåltid uppdukad av Sevdabo Hjort. Exotisk planka med mycket gott och rikligt innehåll.

Vi hade också några inbjudna gäster. En av dem var vår f.d. körledare Ingemar Stenström. Han berättade en historia och underhöll oss med pianospel.

Vår förra ordförande, Birgit Fransson, gav oss tillbakablickar på de 30 år som gått.

På hösten 1988 startades föreningen på initiativ av Dagmar Darmark. En interimsstyrelse utsågs. Filip Carlsson valdes till ordförande. Efter 10 år bestämde sig ordförande Filip Carlsson för att avsäga sig omval. Då hade antalet medlemmar ökat till 85.

Föreningen fick vid årsmötet 1998 som ny ordförande Stig Jonsson. Under hans tid som ordförande startade också en teatergrupp, ledd av Sonja Sandberg. Under 10 år höll teatergruppen på att roa sin publik. De blev populära och var flitigt uppbokade både på hemmaplan och på andra orter runt om i Småland och Västergötland.

Sångkören, som startade 1997, leddes från början av Nils Willmont. De har haft många framträdanden under åren. Ingemar Stenström har de senaste åren fram till 2017 varit sångledare. Birgit Fransson har hållit samman kören och idag finns den fortfarande kvar med Margareta Kjellerstedt som ledare.

Aktiviteter som finns i föreningen är boule, gympa och studiecirklar m.m. Viktigt med gemenskapen. Många trevliga resor har också anordnats under åren.

Efter ordförande nr 2 övertog Birgit Fransson ordförandeskapet 2006. Då var medlemsantalet cirka 120. Hon höll i ordförandeklubban till vår nuvarande ordförande Thorleif Rubin tog över 2012. Vi har alltså inte haft mer än 4 ordförande på 30 år!

Eftermiddagen fortsatte med mer sång och musik med avbrott för kaffe och kaka.

Vi hade också en inbjuden gäst från Jönköpingsdistriktet, Gudrun Thorberg. Hon gav oss en hälsning och gratulation med blommor och en gåva insatt till Hjärnfonden.

Olof Levinsson tog tillfället i akt att berätta om framgångar för våra duktiga boulespelare.
I SPF´s DM för damer 2018 placerade sig Norra Mo på 2:a plats och i DM för herrar kom Norra Mo på 3:e plats. Grattis till damerna: Ann-Britt Johansson, Britt Hamrin och Ing-Marie Swahn, och herrarna: Roland Ljung, Karl-Olof Johansson och Harald Helgesson.

I vår förening har vi en mycket duktig orienterare, Lars Fransson. Han inte bara orienterar, utan han finns alltid på plats i våra möten. Annars skulle det inte fungera. Han är vårt allt i allo! 
När han nyligen deltog i SPFs Regionmästerskap i orientering lyckades han vinna och fick mottaga en guldmedalj. Han är nu svensk mästare i klassen H75. Grattis Lars!

Det blev alltså både guld, silver och brons till SPF Seniorerna Norra Mo!

Ett par timmar gick fort denna afton och SPF-kören avslutade med en sista sång.
Thorleif tackade alla, både medverkande och lyssnare. Sevdabo Hjort avtackades med applåder för den goda maten, musikerna fick blommor och applåder för underhållning av hög klass.

Nu ser vi fram emot höstens SPF-sammankomster. Vi hälsar alla intresserade välkomna i gemenskapen.

Nästa månadsmöte är i Bottnaryd 20 september. Då får vi lyssna till Hans Holmberg. Ämne: Järnvägen. Kören medverkar. Ansvarig grupp 1.

2018-08-18
alj

 

Publicerades: 18 augusti 2018 Uppdaterades: 31 augusti 2018