"Två bröder minns och berättar" 2024-04-18

Bröderna Alriksson

2024-04-18 var det månadsmöte i Bottnaryd med besök av bröderna Alriksson från Västergötland. Bröderna kommer från Kättiistorp utanför Falköping och temat var: "Två bröder minns och berättar". 

Det var ett 40-tal medlemmar som samlats i Församlingshemmet denna vackra vårdag. Ulla hälsade välkommen och vi fick sjunga allsång. Gunnar inledde med att läsa dikten "Det kom ett brev om sommarsäd" av Pär Lagerkvist. Den fina dikten hade han framfört första gången som liten skolgrabb, men han anade inte då hur många brev han skulle dela ut under 40 år som brevbärare. Han började arbeta som brevbärare när han var 16 år och det skulle komma att bli tjugo varv runt jorden med postbil. Han hade så många fina minnen att berätta från den tiden. Då var det ju inte så bråttom, utan lantbrevbäraren hann att prata med sina postkunder och det var uppskattat!

Efter gott kaffe med dopp var det dags för Walther att spela på flygeln och vi fick fyllla i en ordfläta med olika ord som handlade om Post och Musik. Han har varit  musiklärare och det var verkligen roligt att lyssna till den fina musiken och fylla i musikquizet. Vi fick sjunga lite mer allsång, bland annat en sång som handlade om Gunnars postminnen. Han avslutade  med att läsa den fina dikten "Den tänkande lantbrevbäraren" av Hjalmar Gullberg. 

De två bröderna avtackades med rosor och applåder.

Ulla informerade om Länsfesten i Huskvarnaparken den 8 aug. där bland annat Hasse P och Lena Robért medverkar. Det finns inte så många platser. 

Den 20-24 maj är det Folkhälsovecka och den 23 maj blir det ev. en resa till Kroatorpet, då vi uppmanas att ta med någon som är ensam. Det finns flera intressanta föredrag att ta del av via datorn under den veckan.

Den 13 juni är det Försommarfest på Mullsjö Hotell & Konferens. Anmälan till Ann- Britt Johansson. Tel. 073-981 69 38.

Nästa månadsmöte är den 16/5 tillsammans med PRO i Församlingshemmet i Bottnaryd. Medverkan av trubadur Alec Björedahl.

Efter lotteridragning i vanlig ordning gick vi hem glada och nöjda och tänkte på den gamla goda tiden, då det fanns lantbrevbärare.

Britt Frylén

Flera bilder från mötet finns i Bildgalleriet.