"Norge i ett nötskal"

Hans Holmberg tog oss med på en underbar Norge-resa.

SPF-mötet den 15 september inleddes av vår ordförande Gunvor Lindgren som hälsade alla välkomna. Därefter sjöng en liten del av kören (5 st) ett par höstvisor.

Hans Holmberg och hans fru har varit i Norge varje år och han visade oss med sina bilder vad de har upplevt där.

Resan började vid Sognefjorden. En tågresa på 20 km från Flåm till Myrdal med 6 km tunnlar. En underbar utsikt med fjordar och fjäll!

Ett annat alternativ är att resa från Oslo - Bergen över Hardangervidda. Kieåsen ligger 400 m upp från fjorden "där ingen kunde tro att någon skulle bo". Man kan åka buss till Gudvangen och Jotunheimen. Man kan se fina stavkyrkor. Vi fick se glaciärer och fjällsippor på 700-800 meters höjd. Voss-Gudvangen är en av de brantaste vägarna i Europa. Det finns "postvägar" i Norge, som är fina vandringsleder. Vi fick beundra Väringsfossen och fjällen Glittertind och Galdhöpiggen i Jotunheimen. Laerdalstunneln mellan Laerdal och Aurland är världens längsta biltunnel (2,5 mil). Vi fick också höra lite om Peer Gynt, dramat som den kände norske författaren Henrik Ibsen har skrivit.

Hans fick en välförtjänt blomma och applåder. Kanske någon av åhörarna blev inspirerad till att göra ett besök i vårt grannland. 

Efter kaffet var det dragning på lotterier och 2 nya medlemmar hälsades välkomna.

Gunvor avslutade samlingen med tack.

Nästa möte blir den 20 oktober i Bottnaryd tillsammans med PRO. Då får vi lyssna till "Hackspettarna".

Britt Frylén 
vid pennan