Hälsan 1

Uppdaterades: 22 september 2017

Hälsan 1 informerade i Bottnaryd 21/9 2017

  • SPF-kören september 2017

 

SPF Seniorerna Norra Mo

September månadsmöte med besök från Hälsan 1.

Thorleif Rubin hälsade alla välkomna och kören inledde med två sånger.

Vår distriktsordförande Kjell Lindström, som också är läkare, fick representera Hälsan 1 denna gång. Han inledde med frågan : "Hur gamla kan vi bli?". Med tanke på att befolkningen blir allt äldre. Barn blir ofta äldre än sina föräldrar. Finns det någon gräns för hur gamla vi kan bli? Vi funderade en stund på detta och kom fram till att så gamla som 200 år kommer vi nog inte att bli i alla fall.

För att må så bra som möjligt skall vi motionera minst en halv timma om dagen och helst styrketräna en gång i veckan. Då kommer vi förhoppningsvis att leva längre och få bättre livskvalitet. Man ska inte överdriva sin träning heller utan ta det i lagom takt.

Många av oss använder flera olika läkemedel. Man har rätt att få en genomgång av sina mediciner en gång per år. Viktigt att kolla upp så att det inte blir fel. Njurfunktionen är det också viktigt att hålla koll på.

Hälsan 1 har infört en ny funktion, Bra Liv Senior, för alla som är över 75 år. Man har nu möjlighet till direktkontakt med en sjuksköterska.

Vi fick också information om vårdsamordnarens uppgift att hjälpa till med planering efter en vistelse på sjukhus och andra goda tips som kan vara bra att känna till. Ett intressant och lärorikt föredrag av Kjell Lindström. Han avtackades med blommor och applåder.

Sedan blev det kaffe, lottdragning och mera sång av kören. Premiär för vår nya pianist- och sångledare i SPF-kören, Margareta Kjellerstedt. Vi hälsar henne välkommen och hoppas att hon vill hålla på länge med att sjunga och spela för oss och med oss.

Thorleif avslutade med att tacka alla som kommit och riktade ett speciellt tack till den anordnande gruppen för gott fika.

Nästa månadsmöte i Norra Unnaryd 19 oktober. Då kommer "Lindbergarna" att underhålla.

2017-09-22 alj

Publicerades: 22 september 2017 Uppdaterades: 22 september 2017