Norra Mo Mandoliner i Norra Unnaryd

Norra Mo Mandoliner bjöd på ett varierande program på månadsmötet 21 mars.

  • Två av mandolindamerna vid kaffebordet

En vårdag i Norra Unnaryd, dagen efter vårdagjämningen 2019. Ett ganska stort antal medlemmar hade rest till SPF-mötet för att koppla av en stund.

Mötet inleddes av ordförande Thorleif Rubin som hälsade alla välkomna och presenterade dagens underhållare. Innan vi lyssnade till musiken lämnades en del nyttig information. En kortare resa i närområdet kommer att ske den 26 april tillsammans med hembygdsföreningen och PRO. Då besöker vi Näs gård, Bjurbäcks kyrka och Ryfors m. m. Anmälan görs till Edgar Folkesson. Sista anmälningsdag är 20 april. Telefon 036-205 76.

Information lämnades också om Länstrafikens nya Seniorkort för alla som fyllt 70 år. Den 31 mars lanseras seniorkortet. För bara 200 kronor reser du som är 70 år eller äldre länet runt i 30 dagar.

Thage Edlund informerade om hur vi tar hand om de nyanlända som kommer till Bottnaryd från många olika länder. Varje måndag hålls sammankomster i Bottnaryds församlingshem där olika föreningar har ansvar. Både nyanlända och bottnarydsbor har samlats till dessa träffar. I genomsnitt 60 personer vid varje träff. Någon gång har det varit 80 personer. Inget särskilt program utan gemenskap, samtal och en enkel fika är vad som behövs. SPF har ansvaret för träffen 29 april. Anmäl till Thage eller Maria om du har möjlighet att hjälpa till vid det tillfället. Det behövs några personer som ställer upp.

Thage Edlund meddelade också att en Trafikcirkel startar 1 april kl. 10.00 i Norra Unnaryd.

Därefter var det dags att lyssna till 7 damer med olika instrument och deras ledare Hans Frisell. De hade mycket musikaliskt att bjuda på. En av damerna, Eivor Kimmehed, medverkade med kornettsolo och vi fick höra flera musikstycken med henne. Maj Filipsson läste en dikt av Atle Burman. Uppskattat framträdande av mandolingänget. Vi hoppas att de kommer att hålla på med sin musik till glädje för oss andra.

Efter första avdelningen med musik serverades semla och kaffe och stämningen steg ytterligare. Sedan fick vi lyssna till några extranummer av orkestern. När lottdragningen var avklarad och rosor delats ut till de medverkande, startade vi hemfärden med ytterligare en upplevelse i våra tankar. Nästa månadsmöte hålls i Bottnaryd 18 april. Då får vi besök av naturfotograf Mattias Landgren. Det kommer att bli intressant. Välkomna då!

2019-03-22
alj