Inbjudan till Smakresan –Tema Sydafrika

Efter Asien och Europa är det nu dags att besöka en tredje kontinent, Afrika. Och vårt resmål är Sydafrika den här gången. En land med en blandning av olika kulturer – afrikansk, europeisk, indonesiskt m.fl. Något som också är tydligt i matkulturen. Som huvudrätt serveras Bobotie som kallas Sydafrikas nationalrätt. En maträtt som har sitt ursprung i det indonesiska köket och kom till Sydafrika på 1600-talet tillsammans med människor från Indonesien och Malaysia. Som förrätt en annan sydafrikansk klassiker, Butternutsoppa.

Sydafrika är ju också ett av världens stora vinländer. Något som vi kommer att fördjupa oss i ordentligt den här kvällen. Bubbel när du kommer, tre viner till maten och som avslutning ett portvinsliknande vin med en liten ostbit. Anna Berndtsson kommer att lotsa dig genom den digra vinlistan. Inga alkoholfria alternativ utöver vatten erbjuds.

När:            Torsdag 1 december kl. 18.00

Var:            Sims Gårdshus, Ingebjörnsgatan 6 (mellan Bygatan och Häradsvägen)

Kostnad:    300 kr/person

Deltagare:  Max. 45 personer

Du som var med vid Japankvällen kommer ihåg Anneli Stenberg, som då berättade om den japanska kulturen och historien. Nu har hon förflyttat sig och kommer att berätta om Sydafrika.

Intresserad? I så fall anmäler du dig fr.o.m. måndag 14 november till Bernt Sjödin berntsjodin43@gmail.com (eller 070-4976204. Telefonanmälan från kl. 08.00).

Betalning: I samband med att du får bekräftelse på att du har fått plats, så får du också information om hur du ska betala, eftersom du inte ska betala enligt de vanliga SPF-rutinerna och till ett SPF-konto.

VÄLKOMNA!

Hälsar

Smakresekommittén Anna Berndtsson, Anneli Stenberg, Per Brodén och Bernt Sjödin