Inbjudan till Smakresan – Tema Sicilien

Resan går vidare till Italien och till Sicilien och då handlar det inte om sol och bad.
Sicilien har en brokig historia med sitt strategiska läge i Medelhavet.

Sicilien har många historiska platser och byggnadsverk som är klassade som världsarv av UNESCO, är jordbruksbyggd med frukt, grönsaker och vinodlingar mm. Keramik är också stort på ön. Vulkanen Etna har också en dominerande plats på ön och ej att förglömma Maffian ”Cosa Nostra”.

Nu när sommaren närmar sig så vad passar då bättre att börja kvällen med än ”Limoncello spritz” som välkomstdrink.

Till maten provar vi ett vitt och två röda viner som är gjorda på druvor som har sitt ursprung på Sicilien, bland annat Nero d´Avola och Carricante. Något vin är odlat på Etnas sluttningar där vinodlingarna sträcker sig upp till 1200 meters höjd på den aktiva vulkanen.

När man tänker på Sicilianska viner så tänker man ofta starkvin och Marsala, det är ett vin som funnits i många hundra år och vi kommer att avsluta måltiden med Marsala och mandelskorpor.

Kök Nyström kommer att leverera kvällens huvudrätt-Saltimbocca, som betyder ”Hoppa in i munnen”.

Anna Berndtsson kommer som vanligt att ge en fyllig information om kvällens viner. 
Per Brodén berättar och visar bilder från Sicilien.

När: Torsdag 16 Maj kl. 18.00 
Var: Maximteatern/Dalbergsalen 
Kostnad: 375 kr/person
Deltagare: Max. 70 personer

Anmälan fr.o.m. Måndagen den 29 April kl 09.00 via mail. Telefonanmälan om du inte har mail. SMS eller anmälan före kl 09.00 godkänns inte.

Du anmäler dig till Per Brodén på adressen broden.per@gmail.com (telefon 070-2105327). Du som ringer och anmäler kommer att få bekräftat inom någon timme om du får en plats eller inte (vilket innebär samma princip som för mailanmälan).

Betalning: I samband med att du får bekräftelse på att du har fått plats, så får du också information om hur du ska betala.

VÄLKOMNA!

Hälsar
Smakresekommittén
Anna Berndtsson, Anneli Stenberg, Per Brodén och Bernt Sjödin