Romrobban kommer tillbaka med en fantastisk provning

Romrobban har blivit en mycket uppskattad provningsledare efter de två provningar som han redan genomfört. Och nu blir det ytterligare ett tillfälle att ta del av Robbans kunskaper samtidigt som vi njuter av ett antal mörk rom av olika typ.

Bilden: Romrobban

Så här skriver Robban om provningen. "Jag håller på sätta ihop en riktigt kul provning som jag tror ni kommer uppskatta." Låter ju riktigt spännande! En provning som du helt enkelt inte får missa. Med en så spännande provning, tror jag att fler än normalt är intresserade. Därför utökas deltagarantalet den här gången.

När:   Onsdag 8 mars kl. 18.00 via Zoom.

Pris:   200 kr/person för åtta (!) olika rom. Rommen levereras i miniatyrflaskor. För 7 av sorterna är det 1,5 cl i stället för normala 2 cl.

Provningsledare: Robert ”Romrobban” Sandqvist.

Deltagarantal: Provningen är utökad till max. 45 deltagare.

Det här är de romsorter som vi kommer att prova under kvällen.

  • Arehucas 19 Años/2002, 60 %, En Barrica de Roble Americano
  • Cristóbal Niña 8-12yo 40 %, Product of the Dominican Republic
  • Darboussier Rhum Vieux 6 Ans, 45 %, Produit Origin Guadeloupe (2 cl)
  • English Harbour Aged 5 years Antigua Rum, 40 %
  • Gunroom Navy Rum, 65 %, Barbados
  • J. Bally Rhum Vieux Millésime 2003, 43 %, Martinique
  • Plantation Grande Reserve, 40 %, Barbados Rum
  • S.B.S. The 1423 Single Barrel Selection, 46 % Cuba 2015 Bourbon and Virgin Oak Cask Matured, 470 bottles. Selected and bottled for Hotell Havanna Varberg

Är du intresserad, så anmäler du dig via mail till Bernt Sjödin fr.o.m. fredag 10 februari 2023. Endast anmälan via mail till berntsjodin43@gmail.com.  

Har du några frågor kan du kontakta Bernt på telefon 070-4976204.

Kompletterande information till den som anmäler sig.

  • När du har skickat mail med anmälan, så kommer du att få information om hur du skall betala och även annan information inför provningen.
  • Utlämning av miniatyrflaskorna kommer att ske några dagar före provningen. Du får ett separat mail om detta.
  • Om du inte använt Zoom tidigare, så går vi gemensamt igenom i god tid före provningen, så att du vet hur du skall ansluta dig. Meddela gärna detta vid anmälan.

Vårens sista provning är onsdag 26 april – whisky från High Coast med destillerichef Roger Melander som provningsledare.

2023-02-08/Bernt Sjödin