Inbjudan till provning av Calvados

Calvados - äppelspriten från Normandie. Calvados är ett destillat av cider på äpplen, ibland också med inslag av päron. Spriten är ursprungsskyddad och får bara tillverkas inom avgränsade områden i Normandie i nordvästra Frankrike. Äppelsprit görs över hela världen, men får bara kallas calvados om den kommer från regionen med samma namn och följer de specifika tillverkningsreglerna.

Château du Breuil är den näst största producenten av Calvados Pays d´Auge med knappt 500 000 flaskor calvados/år. Export sker till ett 60-tal länder. Den karaktäristiska och vackra slottsbyggnaden från 1600-talet och det moderna destilleriet från 1950-talet omgärdas av 22 000 äppelträd på egna ägor. 

Château du Breuils range av produkter har fått en rad utmärkelser och bjuder på en spännande smakupplevelse. Något som vi kommer att få uppleva vid dagens provning under ledning av Nathalie Lemoine direkt från slottet. Nathalie är till vardags deras Export Sales Manager. Våren 2021 var Nathalie med vid en SPF-provning på temat Franska destillat och delade provningen tillsammans med två andra provningsledare. Idag har hon dock scenen helt och hållet själv.

När:   Onsdag 13 mars kl. 18.00 på Zoom

Pris:   200 kr/person. Drycken levereras som vanligt i miniatyrflaskor. 

Provningsledare: Nathalie Lemoine från Château du Breuil. 

Deltagarantal: Provningen är begränsad till max. 35 deltagare. Principen ”Först till kvarn” gäller. Provningen genomförs på engelska.

 

Det här är dom Calvados som vi provar under kvällen, 2 cl/sort.

  • Château du Breuil VSOP, 40 %
  • Château du Breuil 15 Ans d´Age, 41 %
  • Château du Breuil XO Réserve des Seigneurs 20 Ans d´Age, 41 %
  • Château du Breuil Whisky Cask Finish 10 Years, 41 %
  • Château du Breuil Fût 17035, 45,4 % (single cask)

Är du intresserad, så anmäler du dig via mail till Bernt Sjödin så snart som möjligt. Endast anmälan via mail till berntsjodin43@gmail.com 

Har du några frågor kan du kontakta Bernt på telefon 070-4976204.

Kompletterande information till den som anmäler sig:

  • När du har skickat mail med anmälan, så kommer du att få information om hur du skall betala och även annan information inför provningen.
  • Utlämning av miniatyrflaskorna kommer att ske några dagar före provningen. Du får ett separat mail om detta.

 

2024-02-05/Dryckeskommittén Carina & Bernt