Bilden av Gustav Vasa

Tisdagen den 16 mars kl. 14 får vi lyssna till ett digitalt föredrag från Zornmuséet. Museidirektör Johan Cederlund talar om utställningen Gustav Vasa – bilden av en kung, som pågår på Zornmuséet fram t.o.m. den 25 april. Anmäl ditt deltagande till borlange@spfdalarna.se senast den 10 mars. Ange även den e- postadress från vilken du vill följa föredraget . Arrangemanget sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan-

Romprovning

Inbjudan till dryckesprovning Den pågående pandemin har inneburit att många verksamheter i vårt samhälle stängt ner. Något som även blivit påtagligt för SPF:s verksamhet. Inga fysiska aktiviteter kan genomföras för närvarande. Inom många olika verksamheter har fysiska möten ersatts av digitala möten. När det gäller olika typer av dryckesprovningar, så har det exploderat under de senaste månaderna. SPF skall nu också haka på den trenden, och kommer att erbjuda sitt första digitala evenemang nämligen en dryckesprovning med mörk rom.

Årsmöte

Årsmöte för SPF Borlänge

ZOOM-utbildning

SPF Förbundet inbjuder till utbildning i Zoom som är ett mötes- och videokonferenssystem.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Kräv nya vaccinköp, Stefan Löfven!

Statsministern bör kräva nya EU-upphandlingar av vacciner för att täcka upp för det bortfall som vaccinföretagen orsakat. Om EU inte kommer överens om nya inköp, bör Sverige göra egna vaccininköp, utan europeisk samordning, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Ardalan Shekarabi reagerar på SPF Seniorernas siffror om att många år i jobbet inte alls lönar sig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi uttalar sig i Aftonbladet om SPF Seniorernas nya siffror som visar att livsinkomsten och många år i jobbet inte lönar sig.

Fem gånger så dyr räntekostnad med seniorlån

I en artikel i Expressen visar beräkningar från SPF Seniorerna att seniorlån över tid blir hela fem gånger dyrare än ett vanligt bolån. Fredrik von Platen, bostadssakkunnig, kommenterar i artikeln.

Vaccinfuskare får vänta på andra dosen

Personer som fuskat sig till vaccination mot covid-19 kommer att få vänta på sin andra dos. Det skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande på fredagkvällen (26/2)

Inte bara seniorer som drabbas av regionernas prioriteringar

Ingmar Skoog irriterar sig på att regionerna inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om vaccinationer. Detta drabbar inte bara seniorer, som riskerar allvarlig sjukdom, utan också övriga samhället som riskerar längre nedstängningar än annars varit nödvändigt.

Anders Tegnell: Det är förstås väldigt olyckligt

Statsepidemiologen Anders Tegnell är starkt kritisk mot dem som inte följer prioriteringsordningen när det gäller vaccineringen mot covid-19. Och han tror inte att det blir några större förseningar när Astra Zenecas vaccin inte ska användas på personer över 65 år. Det svarade han på Seniorens två frågor på torsdagens pressträff med Folkhälsomyndigheten.

Regeringens krav på regionerna: Vaccinera äldre eller bli utan ersättning

Vaccinera de äldre först eller förlora ersättningen. Nu sätter regeringen ner foten mot regionerna som inte sköter sig. ”Man får inte betalt om man inte följer prioriteringsordningen”, säger socialminister Lena Hallengren (S) till TT.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Daladistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser