Inbjudan till Smakresan –Tema Ungern

Det är nu dags att återvända till Europa. Men i stället för Västeuropa, så är det Östeuropa som gäller. Ungern – magyarernas och pustans land. Ett land med en dramatisk historia på gränsen mellan öst och väst. Ungern odlar mycket paprika, vilket återspeglar sig i ungerska matlagningen med rätter som gulyás, pörkölt och lecsó. Liksom i andra länder är korv också en ungersk specialitet. Det gör ju valet enkelt för den här kvällen – ungersk korv och gulyás (gulasch). Naturligtvis måste vi också avnjuta ett av världens främsta dessertvin, Tokaji Aszú. En unik vintyp med en otrolig historia.

Bilden ovan: Kedjebron i Budapest (från Google)

Anna Berndtsson kommer i vanlig ordning att berätta om de viner vi avnjuter under kvällen. Utöver den avslutande Tokaji Aszu, så kommer vi också att få prova tre olika ungerska rödviner, varav ett naturvin som bara finns att köpa i Ungern och som Per Brodén har ordnat speciellt för oss.

Inga alkoholfria alternativ utöver vatten erbjuds.

Per Brodén och Ingegerd Lundgren som besökt Ungern kommer att berätta om sina upplevelser och intryck av den del av landet som dom besökt. Bl.a. Nemesnadudvar med sin vinfestival.

När:               Torsdag 9 februari kl. 18.00

Var:               Sims Gårdshus, Ingebjörnsgatan 6 (mellan Bygatan                          och Häradsvägen)

Kostnad:       350 kr/person

Deltagare:     Max. 45 personer

Intresserad? I så fall anmäler du dig fr.o.m. torsdag 26 januari fr.o.m. kl. 09.00 till Bernt Sjödin bernt.sjodin43@gmail.com eller   070-4976204.

Betalning: I samband med att du får bekräftelse på att du har fått plats, så får du också information om hur du ska betala, eftersom du inte ska betala enligt de vanliga SPF-rutinerna utan till ett privat Swishkonto liksom tidigare Smakresekvällar.

VÄLKOMNA!

Hälsar

Smakresekommittén Anna Berndtsson, Anneli Stenberg, Per Brodén och Bernt Sjödin