Inbjudan till dryckesprovning – Whisky från Duncan Taylor

Vi avslutar höstens digitala provningar med en ny typ av producent. Den oberoende buteljeraren Duncan Taylor. En oberoende buteljerare är ett företag som köper new make (nydestillerad sprit) eller whisky från destillerier eller en mellanhand – Broker. Duncan Taylor är en av de största oberoende buteljerarna i Skottland.

Provningen genomförs på engelska och leds av Fergus Simpson. Fergus sägs prata lite svenska, men inte tillräckligt för att leda provningen på svenska.

När:   Onsdag 16 november kl. 18.00 via Zoom

Pris:   200 kr/person för fem olika whisky från Duncan Taylors produktportfölj. Whiskyn levereras i miniatyrflaskor.

Provningsledare: Fergus Simpson

Deltagarantal: Provningen är begränsad till max. 35 deltagare.

Det här är de whisky som kommer att provas under kvällen. Med undantag av Black Bull, så är alla buteljerade vid fatstyrka. Något som är väldigt vanligt hos oberoende buteljerare.

  • Black Bull Peated, 50 %. Black Bull är Duncan Taylor´s Blended Scotch Whisky som finns i olika åldrar. Idag har vi en icke åldersangiven och rökig variant.
  • Bunnahabhain 12yo/2008 single cask, 54,9 %.
  • Invergordon 30yo/1990, 47,9 %. Den äldsta whisky som varit med vid någon SPF-provning. Är en grainwhisky. En Blended Scotch Whisky blandas av grain- och maltwhisky.
  • Miltonduff 11yo/2009, 54,1 %.
  • Tullibardine 8yo/2013, 53,7 %.

Är du intresserad, så anmäler du dig via mail till Bernt Sjödin. Endast anmälan via mail till berntsjodin43@gmail.com.  Har du några frågor kan du kontakta Bernt på telefon 070-4976204.

Kompletterande information till den som anmäler sig.

  • När du har skickat mail med anmälan, så kommer du att få information om hur du skall betala och även annan information inför provningen.
  • Utlämning av miniatyrflaskorna kommer att ske några dagar före provningen. Du får ett separat mail om detta.
  • Om du inte använt Zoom tidigare, så går vi gemensamt igenom i god tid före provningen, så att du vet hur du skall ansluta dig.

2022-10-13/Bernt Sjödin