12 april Nibble Gårdsgris

12 april Nibble Gårdsgris

  • Kaffe och lyssna
  • Karin och Ingegerd med en nyfödd kulting
  • Dinnertime
  • Alla samlade
  • Kaffe och lyssna
  • Karin och Ingegerd med en nyfödd kulting
  • Dinnertime
  • Alla samlade

Kl 09.30 samlades vi på Vallby 11 st förväntansfulla medlemmar för att åka till Nibble Gårdsgris. Egentligen så heter det Nibble Lantbruks AB. Nibble Gårdsgris är varumärket. När vi kom fram så blev vi mottagna av Sven-Erik Johansson och hans medhjälpare Karro, ganska nyligen anställd för att bli Sven-Eriks efterföljare. För våra fattiga 60 kr fick vi bre vår egen macksa med alla de specialiteter som de har skapat på Gården. När vi i lugn och ro satt och käkade vår macka, så började Sven-Erik berätta. Som han berättade. Vi vär där kl 10.00 och åkte därifån nästan kl 15.00. Det missade ni alla andra. Vi fick veta hur Gården blev till först var det ett arrende och sedan genom en genomhygglig advokat så blev det ägt av Sven-Erik med familj. Idag så drivs lantbruket av sonen och sonhustrun med hjälp och bistånd av Sven-Erik. Vi fick hela Gårdens historia beskriven och mycket mycket mer. Han berättade att de har utvalda butiker och restuaranger som säljer deras grisprodukter. Här i Västerås så är det Maxi Hälla som representerar dem. Maxi Hälla är deras största kund i Sverige. De föder upp speciella grisar till den restuarang i Stockholm, som har fått tre stjärnor i Michelin guiden. En middag där går på ca 5.000 kr för ett normalt sällskap. Därefter så tog Karro med oss på en rundtur bland grisar, nyfödda, några veckor gamla och även blivande mammor och de som är på tillväxt. Mötet avslutades med kaffe och vi fick smaka på deras Snacks av torkat och lättsaltad skinka. Det enda jag kan beklaga från detta studiebesök är, att vi bara var 11 som kom, ni andra får skylla er själva. Till lite senare på våren räknar de med att starta upp med Bonngolf. Kanske kan vara en ny aktivitet för oss?