Månadsträff 2 oktober

Andreas Ljung från Vinköl i Skaraborg sjöng, spelade och berättade härliga historier på skaraborgsdialekt.

Cirka 120 personer hade bänkat sig i Bollebygdsskolan för att lyssna på Andreas Ljung från Vinköl. Den ena historien efter den andra blandades med visor där han ändrat texten en hel del. Det handlade både om miljö och lite dråpliga visor om dokussåpor och återvinning av mänskliga kroppar. Mycket skratt blev det under kvällen.

Roland informerade om att reglementet för KPR nu är taget i kommunen och från och med nästa år behöver vi vara tre representanter från SPF och tre suppleanter. Är någon intresserad så hör av er till Roland Parneving eller Helene Hansson. Roland och Helene är redan valda men vi behöver bli fler.

Det är också viktigt att alla medlemmar hör av sig till SPF:s representanter och påtalar vilka frågor som vi bör lyfta. Redan nu har vi tagit upp frågor om lokaler, boende för äldre, lokaltrafik, hemtjänstindex och utegym bl a.

Erna informerade om att troligen den sista guidade turen i Bollebygd går den 14 oktober. Hör av er till henne om ni vill följa med. Erna fick också en spontan applåd då vi alla läst veckans nummer av Senioren där Erna blivit utsedd till månadens Senior. 

Catharina Palm från den nya resekommittén informerade om att det finns några platser kvar till Wismar och att det är dags att boka plats till Falkenbergsrevyn. 

Helene informerade om att det är planer på att starta Seniorgympa i Krafthuset i Bollebygd på fredag eftermiddag. Mer information kommer. 

Kassören  har önskemål om att när man swishar pengar eller sätter in pengar på våra konton - skriv vad man betalar för och för vem. 

Efter all denna information fick Andreas åter ta plats på scen och det blev fler skratt och vi kunde även följa med i någon refräng. 

Vi tackar våra duktiga värdar och värdinnor för gott kaffe och goda smörgåsar och allt det jobb de gör både före och efter träffarna.