Referat från resa västerut 21 mars

  • Foto Bengt Kristensson

Som vanligt hade vår egen lilla stjärna Erna och trogne medarbetaren Kjell, arrangerat en efterlängtad resa. Tidigt på morgonen gick resan denna gång till Volvo Torslandaverken.

På resan dit fick vi i vanlig ordning lite godis och information om vad som väntade oss. Väl framme, mer intressant information innan vi steg ombord på "Blå tåget" som tog oss runt i fabriken tillsammans med en mycket duktig guide.

Det är ganska fantastiskt att få se hur en rulle stålplåt blir en bil som kommer ut i andra ändan av fabriken. Det är inte alla förunnat att få vara med om detta, jag vet att våra reseledare har jobbat i flera år på att vi skulle få komma dit.


Efter denna upplevelse bar det iväg till Volvomuseet där kaffet väntade.Ganska logiskt att åka dit. Där fick man resten av historien, från första idén till dagens högteknologiska produkter.


Vår busschaufför körde en liten extrasväng genom Göteborg och guidade på ställen där man sällan satt sin fot för att ta oss vidare till en restaurang i Mölndal där lunchen väntade.


Mätta på både information, upplevelser och mat, återvände vi så till Bollebygd.

Text och bild: Bengt Kristensson