Referat från Gotland 14-17 Maj

Det var 45 förväntansfulla medlemmar från SPF Bollebygd som den 14 maj steg ombord på bussen från Leja Touring för en resa till soliga Gotland.

I Visby möttes vi av Gunilla, en mycket kunnig lokalguide, som visade oss gamla Visby och fornsalen i Gotlands Museum innan vi ställde färden till Tofta Strandpensionat där vi bodde under vår vistelse på ön.

Dag två åkte vi norrut. Bland alla sevärdheter på Fårö såg vi Ingmar Bergmans grav samt det säregna landskapet och raukarna på Langhammar.

Dag tre besökte vi Hoburgen, öns sydligaste del. Kettelviks stenmuseum och Öja kyrka var också väl värda uppehåll på vägen. På kvällen bjöds vi på Gotländsk afton med sång och musik och helgrillat lamm, öns nationalrätt.

En mycket trevlig och välarrangerad resa, men så brukar det ju vara med Erna som reseledare.

Insänt av Christer Johansson

 

Under vår 4-dagars resa till Gotland besökte vi Visby med S:ta Karin, Domkyrkan och Fornsalen på Gotlands museum. Dag två åkte vi till Fårö med besök i Fårö kyrka och Ingmar Bergmans grav, vi såg även Langhammars raukar och Sankt Pers nycklar. Dag tre åkte vi söder ut på ön där vi såg Högklint, Gannarve skeppssättning, Kettelviks Stenmuseum och Vamblingbo kyrka, i prästgården kunde vi beskåda Lars Jonssons vackra tavlor.

//Insänt av Ann-Sofie

 

Bilder från resan ligger under bildgalleri.