Månadsmöte september 2021

Äntligen Månadsmöte

SPF Kedjan i Nordmaling hade i tisdags sitt första månadsmöte på nästan ett och ett halvt år. Det var ett efterlängtat möte efter ett långt påtvingat uppehåll. Gruppen KaLas från Örnsköldsvik med Karin Tengren och Lars Sjöman spelade och sjöng. De bjöd på trevlig underhållning med bland annat en musikfrågetävling byggd på gamla kända låtar. Pat Boone, Sven Ingvars och Ove Thörnqvist har skapat musik som de närvarande hade lätt att stämma in i och ryckas med av.

Efter underhållningen och kaffetåren hade Kedjans ordförande Ingemar Sandström en genomgång av läget i föreningen. Pandemiåret har omöjliggjort många normala aktiviteter. Digitala möten och vissa utomhusaktiviteter, som gemensamma promenader och fikastunder i det gröna m.m. har fått ersätta, men saknaden efter den ordinarie verksamheten har varit stor. En positiv sak under den dystra tiden är att föreningen fått statligt stöd att driva projektet ”Inte ensam i Nordmaling” Syftet är att ordna aktiviteter för ofrivilligt ensamma i kommunen. Projektet har kommit igång bra. Många kontakter har tagits och möten inom de ramar som Corona restriktionerna medgett har hållit på ett flertal platser.

Nu emotses lättnader som gör att mötesverksamhet mer allmänt kan komma igång igen. Ingemar Sandström redogjorde för ett flertal aktiviteter och möten som planeras för närmaste tiden. Särskilt roligt är att ”Öppet Hus” kan återstarta. Det innebär att medlemmarna varje fredag träffas över en kopp kaffe i SPF-lokalen. Det är en lättsam och omtyckt mötesform, som har stor betydelse för kontakt och gemenskap i föreningen.

Bengt-Olov Käck