Månadsmöte nov -21

  • Sten-Åkes Trio

Sten-Åkes Trio gladde vid pensionärsmöte.

Nordmaling: SPF Kedjan har hållit månadsmöte för november. Det skedde i församlingsgården under sedvanlig former. Mötesverksamhetet hämtar sig nu succesivt från den stagnation som coronapandemin inneburit. Det finns en glädje i återgången till ”det normala” och det kändes tydligt i mötesatmosfären.

Sten-Åkes Trio svarade för underhållningen. Gruppen bestod denna dag av Sten-Åke Ringlöv på dragspel, Tommy Granlund trummor och sång samt Lennart Jonsson gitarr och sång. De spelade allt från slagers, pop, ocn rock till country och finsk tango. Det blev en högtidsstund för en åldersrik publik som kunde de flesta låtarna och gungade med i musiken.

Musikstunden inleddes med Lasse Berghagens ”Sträck ut din hand”, och fortsatte sedan med låtar som är kända från Trio me´ Bumba och Lasse Stefanz. Särskild fart blev det när några rocklåtar spelades och kommenterades. Såväl Elvis som Tommy och Little Richard var på tapeten. Sven-Ingvars ”Släng en slant uti brunnen”, och Gunnar Wiklunds ”Mest av allt” lugnade sedan ner tempot något.

Kedjansn ordförande Ingemar Sandström tackade Ste-Åkes trio efter spelningen och framhöll den medryckande spelglädje som gruppen bjöd på.

Efter kaffepaus och tillhörande pratstund redogjorde ordföranden för de aktiviteter som väntar i föreningen under resten av hösten. Han nämnde särskilt projektet ”Inte ensam i Nordmaling”som är framgångsrikt och går vidare med flera aktiviteter, bland annat möten i Nordmaling och Rundvik.

Föreningens hälsoansvarige Doris Ritola fick sedan tillfälle att plädera för gymnastik och motion, samt varna för halkolyckor som är ett gissel när kylan och mörkrtet slår till. Hon fick också igång publiken med några enkla övningar, som främjar styrka och rörlighet. Sådana övningar är viktiga för äldre, och skall vara inslag i varje månadsmöte med SPF Kedjan i Nordmaling.

Bengt Olov Käck