Månadsmöte november 2019

  • Ingemar och Nils J tar i

Kedjan sjunger

Månadsmötet i november 2019 med SPF Kedjan i Nordmaling gick i sångens tecken. Föreningens ordförande Ingemar Sandström är även ledare för mycket populära" Allsång i Rundviks Kyrka". Han samarbetar där med prästen Nils J Lundgren och musikerna Anki Örnberg och Mikael Örnberg.

Kvartetten hade nu engagerats för att göra novembermötet hos SPF i Nordmaling till en minnesvärd musiktillställning. Sångledarna följde i stora drag det upplägg som tillämpas i Rundvik men hade gjort viss anpassning för dagens auditorium. Älskade psalmer, vackra visor, gamla läsarsånger och vår tids mest kända låtar fanns på repertoaren. Sångfesten inleddes med Frälsningsarmens paradlåt "De komma från öst och väst", och fortsatte sedan med "Pärleporten", "Jag är en fattig bonddräng", "Änglamark" m.fl sånger som sitter djupt i folksjälen.

Publiken, deltog med liv och lust i sångerna. Man tog i så att taket, bildligt talat, lyfte och fönsterrutorna skallrade. Ett trevligt inslag i underhållningen var också det vänliga smågnabb som hela tiden förekom mellan prästen Nils J Lundgren och mötesledaren Ingemar Sandström. Publiken fick till viss del möjlighet att välja sånger ut ett gediget allsångshäfte. Det var populärt och önskemålen var många.

Det blev en trevlig och minnesvärd sammankomst för SPF:s pensionärer i Nordmaling. Och naturligtvis hann man också med såväl föreningsinformation som lotterier och kaffe med uppskattad förtäring. Samvaro är ett viktigt inslag i verksamheten för en pensionärsförening. Det kändes tydligt även denna gång.

Bengt-Olov Käck