Årsmöteshandlingar och styrelsens förslag till beslut

Här är dagordningen för årsmötet 2021 och styrelsens förslag till beslut. Övriga underlag finns tillgängliga på årsmötet.

Dagordning vid Årsmötet den 31 augusti 2021 i Rundviks Folkets Hus med styrelsens förslag till beslut

1. Val av Mötesordförande;  Styrelsen föreslår Christer Fredriksson 

2. Val av Mötessekreterare;  Styrelsen föreslår Gunila Lundström 

3. Frågan om kallelse till årsmötet skett i laga ordning;   Styrelsen föreslår att årsmötet    godkänner kallelsen efter redogörelse om hanteringen.

4. Fastställande av dagordningen;  Styrelsen föreslår årsmötet  fastställa dagordningen

5. Behandling av styrelsens verksamhetsberättelse för år 2020;   Styrelsen föreslår årsmötet att godkänna verksamhetsberättelsen för år 2020, och att den läggs till handlingarna.

6. Behandlingen av styrelsens ekonomiska redogörelse för år 2020;   Styrelsen föreslår årsmötet att godkänna den ekonomiska redogörelsen för år 2020, och att den läggs till handlingarna. 

7. Revisorernas berättelse;   Revisorernas berättelse läggs till handlingarna. 

8. Beslut om Resultat- & Balansräkning;   Revisorerna föreslår årsmötet att fastställa Resultat- & Balansräkningen, och att årets balanserade resultat på -25.125:05 överförs i ny räkning.   

9. Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen;   Revisorerna tillstyrker att årsmötet beviljar styrelsen ansvarsfrihet för räkenskapsåret. 

10. Beslut om ersättning till styrelse och revisorer;  Styrelsen föreslår oförändrade årsarvoden, alltså 2.000:- för ordförande och kassör, 1.500:- till sekreterare, samt 200:- vardera till ordinarie revisorer.   

 11. Behandling av motioner;  Inga motioner inkommit till styrelsen för behandling, noteras till protokollet.   

12.Behandling av förslag från förbund, distrikt eller egna styrelsen;   Inga förslag inkommit till styrelsen, noteras i protokollet.     

13. Beslut om Verksamhetsplan och Budget för år 2021;   Styrelsen föreslår årsmötet att godkänna plan och budget för år 2021.     

14. Beslut om årsavgift för år 2022;   Styrelsen föreslår oförändrad årsavgift,  275:-/år. 

15. Beslut om antal styrelseledamöter;   Styrelsen föreslår oförändrat antal ledamöter i styrelsen, d.v.s. 8 ledamöter + ordförande.   

16. Val av ordförande för 2021;  Styrelsen föreslår omval av Ingemar Sandström 1 år. 

17. Val av övriga styrelseledamöter;    Styrelsen föreslår omval på 2 år för Per-Ulrik          Granberg och Lars-Olov Lindberg.   Nyval på 2 år för Carin Nygård och Ann-Kristin Strandman.    Inger Sellgren, Bengt-Olov Käck, Doris Ritola och Britt-Marie Sandström sitter kvar ytterligare 1 år sedan förra årsmötets val.   

18. Val av revisorer;   Styrelsen föreslår omval 1 år av nuvarande revisorer . 

19. Val av ombud till distriktets årsstämma;  I brist av årsmötetsbeslut före distriktets årsstämma den 16 april, utsåg styrelsen ombuden Inger Sellgren och Bengt-Olov Käck att representera SPF Seniorerna Kedjan vid distriktets årsstämma.   

20. Val av ombud till Kommunala Tillgänglighetsrådet;   Styrelsen föreslår omval av Ulla Ersholt, samt som ersättare omval av Karl-Erik Zetterqvist. 

21. Beslut om antal ledamöter i valberedningen;  Styresen föreslår 3 ledamöter, varav en sammankallande. 

22. Val av valberedning;   Styrelsen har inga förslag, men påpekar åter igen vikten av att föreningen får en valberedning.   

23. Övriga frågor, uppkomna under årsmötet.

24. Avtackningar och uppvaktningar. 

25. Årsmötets avslutande.