Julavslutning -21

SPF Kedjan Julavslutning

Nordmaling. SPF Kedjan har hållit julavslutning. Det skedde på traditionellt sätt med bland annat julgröt och maffig skinkmacka. Som vanligt sköttes underhållningen av Bolinders som spelade kända julsånger och skapade fest-och julkänsla i Församlingsgården.

Mötesverksamheten i föreningen har varit liten under större delen av året på grund av coronapandemin. Först efter sommaren kunde pensionärsträffar komma igång igen, om än i försiktig omfattning. Julfesten blev en positiv upplevelse därvidlag. Över 90 personer fyllde Församlingsgården och stämningen var på topp. Det kändes att mötet var efterlängtat.

Förutom sång musik och god förtäring bjöds på information om spännande och intressanta ting som planeras i SPF under nästa år. För redovisningen stod Ingemar Sandström. Han är ordförande i SPF Kedjan i Nordmaling, men också distriktsordförande för SPF i Västerbotten. Ingemar berättade bland annat att reseverksamheten som legat nere under pandemin, nu kör igång igen. Ett flertal spännande reseförslag omnämndes. Nytt är att resorna planeras i samverkan mellan föreningarna i länet och därigenom blir fler och mer varierande. En annan begivenhet att se fram emot under nästa år är Pensionärsparlamentet som hålls i maj månad i samverkan mellam SPF-föreningar i Västerbotten och Österbotten. Parlamentet är en trevlig träff med pensionärer på andra sidan Kvarken, men också ett värdefullt utbyte av erfarenheter i fråga om pensionärsverksamhet mellan organisationer i Sverige och Finland.

En liten men uppskattad gymnastikstund under ledning av Doris Ritola ingår numera i Kedjans månadsmöten. Så även denna gång. Mötet avslutades med ett stor tack till alla som jobbat med arrangemangen för mötet och med en önskan om God Jul till alla.

Bengt-Olov Käck