Månadsmöte april 2019

Musikunderhållning och information

  • "Köksorna" Ulla Fält, Marianne Hörnlund, Karin Möller och Margret Eriksson i arbete med dagens goda mackor

SPF Kedjans månadsmöte i april bjöd på en blandning av musikunderhållning och information. För sången och musiken svarade Marcus Lövgren och Janne Fälthen. De hade utlovat musik från 50- och 60- talen, och det löftet uppfylldes väl. De närvarande fick höra stycken från Elvis Presleys och Ray Charles´ repertoarer men också från den svenska låtskatten. "It´s now or never" av Elvis och " I can´t stop loving you" av Ray Charles var låtar som verkligen föll publiken i smaken. Det gjorde också "En sång en gång för länge sedan", ett av Jan Malmsjös paradnummer. Fälthen och Lövgren fick rejäla applåder från den fullsatta salen i Församlingsgården.

Efter musikunderhållningen och en uppskattad kaffestund berättade diakon Carin Nygen om Svenska kyrkans besöksgrupp i Nordmaling. Den består av ideellt arbetande medlemmar som regelbundet besöker äldre och sjuka. I första hand sker besöken på äldreboenden, men ibland görs det också hembesök. Det är en angelägen och uppskattad verksamhet som fler uppmanas att medverk i.

Under månadsmötet gavs också utrymme för en presentation av SPF:s hemsida på Internet. För informationen stod föreningens ordförande Ingemar Sandström samt Bengt-Olov Käck som är webbansvarig. SPF har en relativt ny hemsida som gäller för organisationen i hela landet. Det är en omfattande sida med mycket information. Det har tagit lite tid att få den i full drift, men nu börjar den vara etablerad och används alltmer. Hemsidan gör det möjligt att följa verksamheten i den egna föreningen men också i andra SPF-föreningar i Sverige.

Mötet avslutades med tack till de som ordnat dagens förtäring samt med dragning av sedvnligt lotteri. De närvarande fick också en kort presentation av programmet för verksamheten i föreningen under resten av året. De resplaner för våren och hösten, som håller på att utarbetas mötte intresse. Att gemensamt ge sig iväg på både korta och lite längre resor är en viktig och trevlig del av verksamheten i SPF Kedjan.

Bengt-Olov Käck