Rapport

SPF Seniorerna Vallda-Släp den 15 april i Vallda församlingshem

Det var på göteborska "knökat" denna måndag, då ett 80-tal "Hasse-och Tage-fans infunnit sig i Vallda församlingshem för att lyssna på ett pärlband av Tage Danielsons och Hasse Alfredsons "örhängen", framförda både humoristiskt och allvarligt av trubadurduon LasseåPelle (Pelle Jageby och Lasse Sörbom från Marks kommun.)
Frågan man ställer sig är kanske ibland följande; Vad gör man när man inte vill sitta i parken och mata duvorna? Man bör göra som Hasse och Tage, man ska ta fram barnet i sig och kreativiteten kommer förhoppningsvis forsa fram.
12 kända melodier med träffsäkra ord och lekfulla sidor presenterades av dessa två suveräna tolkare av våra folkkära humanister och komiker. Vem kan inte motstå introduktionssången "God dag, god dag", vem kan inte känna sympati för en äldre herre i Stetsonhatt och nog berörs man av frågeställningen; "Hur ska det gå för barna"? Kommer de att få smaka på ett glas öl?
Förmodligen var det många som även såg Lena Nyman och Gösta Ekman dansande och krumbuktande, då duon sjöng "Vad har du i fickan Jan" och inte heller kan man låta bli att småle åt Styrman Karlson med foten i en potta. Dessa två trubadurer gav oss även fina förklaringar till sångernas tillkomst; det kunde ha varit rädsla för alltför mycket informationsflöde "As time goes by", rädsla för överbefolkning "Bumpa ba", hatkärlek till Norge som ett ruttet land, då Norge vann fler priser i Grenoble än Sverige osv. –
Något så enkelt som "Kaffe och bullar gör mig glad" gjorde också oss Hasse-och Tage-fans mycket glada och jag tror att alla håller med mig om att vi är så tacksamma för denna underbara visskatt som måndagens två trubadurer framförde denna härliga vårdag, då man kanske vågar se positivt på livet, lekfullt som Hasse och Tage, lite galet ibland som livet tyvärr kan verka.
Mons Sundborg