Rapport

Trevligt möte med quiz

Tjugondag Knut dansas julen ut och vardagen tar vid heter det ju, och redan dagen efter, den 14 januari, hade SPF Vallda-Släp bjudit in till det första månadsmötet för året.
Vi var många som hade mött upp, dels för att återse Niklas Carlsson, som har gästat oss tidigare, dels för att vi gillar uppiggande frågesport, men framför allt för glädjen att träffa varandra igen. Vi visste m.a.o att det skulle bli en trevlig eftermiddag.
Niklas Carlsson är trubaduren som inte bara underhåller, utan som utmanar oss med kluriga frågor också.
Frågeformulären låg framme, och vi indelades i lag bordsvis. Niklas ställde frågor och gav oss ledtrådar i form av musikillustrationer, och alltmedan han spelade och sjöng framkastades funderingar och möjliga svar vid borden.
Det var en blandning av lätt och svårt, gammalt och nytt som gav upphov till livliga diskussioner bland deltagarna. Med frågor som spände från geografi och historia till musik- och kändiskunskap, insåg vi att vi nog kunde mycket men inte allt.
Niklas gav oss svaren till slut och vi fick räkna ihop våra poäng. Han delade ut två priser. Ett tröstpris i form av en karamellpåse, och ett segerpris med applåder och likadan karamellpåse.
Efter alla våra tankemödor smakade kaffe och smörgåsar extra gott. Den trevliga samvaron fortsatte en stund till innan mötet avslutades med sedvanlig lotteridragning.
När vi kom ut sken januarisolen.

Gunilla Sandell Bild på Niklas Carlsson. Foto Tommy Sandell