Radiomuséet i Göteborg den 22 mars 2018

Radiomuséet i Göteborg den 22 mars 2018

Torsdagen den 22 mars kl. 12.00 besöker vi Radiomuséet på Hisingen i Göteborg. Muséet drivs av Radiohistoriska Föreningen som grundades 1983 av bl a Erik Bergsten och ett antal i Göteborg verksamma företag.
Radiomuséet har en gedigen samling av utrustning från radions drygt hundraåriga historia. Sektioner finns för bl a Rundradio, Television, Fartygsradio, Kustradio, Militärradio, Mobilradio och Amatörradio. Det kan ibland vara nyttigt att vandra runt i denna nostalgiska miljön och se den kraftiga tekniska utvecklingen. Det var inte länge sedan en mobiltelefon var större än en tegelsten och TVn var en stor möbel.
Vid ankomsten kommer kaffe att serveras i Hugo Hammars sal och allmän information ges varefter guidning sker i muséets övriga lokaler.
Samåkning från Särögården kl. 11.00.


Anmälan till Margareta Stiernstedt, 0708-28 41 73 eller stiernstedt2010@gmail.com senast den 15 mars. Mer information kommer att ges vid anmälan.

Titta gärna på Radiomuséets hemsida http://wordpress.radiomuseet.se/

eller gör ett virtuellt besök (klicka på de färgade områdena och flytta musen)    http://www.radiomuseet.se/info/panoramor/2013/index.html