Rapport

Sångglädje på SPF-möte


Den första oktoberdagen hade SPF månadsmöte i Släps församlingshem. Ute var det grått och regnigt, men inne var det värme och gemytlig stämning.

Våra gäster var denna gång duon Hans-Åke Börjesson och Ove Persson, som båda är mångåriga medlemmar i Onsala Taubesällskap. Temat för dagen var 'Allsång med Taube' och vem kunde vara bättre att leda denna än Hans-Åke och Ove med gitarr och dragspel. Publiken var sångglad och det blev en riktigt bra kör när vi alla stämde upp i de välkända visorna.

Vi fick också en del bakgrundsfakta och historier om Evert Taube. För att belysa hans innehållsrika liv hade Hans-Åke och Ove valt repertoaren efter de länder och platser som mest inspirerat honom. Vi började med ett knippe melodier från Sydamerika och hans sjömanstid t.ex 'Pepita dansar' och 'Samborombon'. Därefter förflyttade vi oss till Italien och Provence och stämde upp med 'Den glade bagaren från San Remo', 'Fritiof i Arkadien' m fl. Nästa knippe melodier hämtades från Stockholms skärgård och Sjösala, och där kom favoriten 'Calle Schewens vals'. Slutligen blev det 'Inbjudan till Bohuslän' och från detta landskap sjöng vi sen både 'Vals på Ängö' och 'Maj på Malö'.

Vi fick vila våra röster en stund och stärka oss med kaffe och smörgåsar, men sedan blev det ett par visor till innan alla var nöjda.

Hans-Åke och Ove fick varma applåder och var sin blomma, och vi gick upplivade hem med Taubemelodier klingande i huvudet.

Gunilla Sandell