Rapport

Trivsamt radioprat

Trots snö och dimma var det många som tagit sig till Vallda församlingshem den 12 mars. SPF Vallda-Släp hade då sitt månadsmöte, och den som drog storpublik var radioprofilen Lennart Jonsson från Halmstad.
Efter välkomstord av ordf. Lars Smedberg och information om kommande aktiviteter blev det en dryg timmes underhållning från radions värld. Lennart Jonsson kan som ingen annan få en publik att trivas.
Anekdoter om kända radioröster, som Sven Jerring och Lennart Hyland, blandades med egna historier från direktsändningar och dråpliga samtal med radiolyssnarna. Skickligt tecknade bilder (karikatyrer) gav också färg åt framställningen.
Enligt undersökningar hör vi gärna på radion, och flest lyssnare har P4 där ju lokalradion, Radio Halland, ingår.
Lennart Jonssons eget program 'Kul på hjul' var mäkta populärt på sin tid och saknas fortfarande av många. Han berättade att brev, vykort och telefonsamtal med arga såväl som uppmuntrande kommentarer var vanliga efter programmen. Vi fick ta del av några sådana 'pärlor' som han mindes av olika anledningar. Skratt och allvar
blandades och tiden försvann snabbt.
Vi skulle kunnat lyssna dubbelt så länge till Lennart Jonssons trivsamma kåserande  'I huvudet på en radiopratare' men kaffe, smörgåsar och lottdragning skulle också hinnas med innan mötet avslutades.
En trevlig eftermiddag var alla överens om.

Gunilla Sandell
foto Tommy Sandell